Régi sérelem állhat a háttérben

2024.06.17. 13:30

A finnek kiakadtak azon, amit Ádám Martinnal tettek

A Svájc elleni első csoportmérkőzésünk után Ádám Martin beindította a mémgyárosok fantáziáját. A magyar csatár jót nevetett a posztokon, a finnek viszont egészen kiakadtak rajtuk.

MW

Ádám Martin a Magyarország-Svájc mérkőzésen

Forrás: AFP

Fotó: Rolf Vennenbernd

Az ottani sajtóban a magyar támadó megalázásáról írnak, pedig maga Ádám Martin már túltette magát a mémeken, a finnek viszont talán még mindig nem Arsi Harju esetén – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

OLY2000-RUN-FIN-REACTION
A finn Arsi Harju a 2000. szeptember 22-i sydney-i olimpia férfi súlylökés döntőjében
Fotó: Patrick Hertzog / Forrás: AFP

A magyar válogatott csatárának fizimiskája és testfelépítése számunkra már nem újdonság, az internet népe és a közösségi média azonban a Svájc elleni Eb-meccs után kapta fel igazán a szakállas labdarúgót.

A róla készült mémekkel Ádám Martint is szembesítették, a Dél-Koreában légióskodó magyar támadó úgy vette az esetet, ahogy kell: poénra. 

Az Origo a finn Helsingin Sanomat lap cikkét szúrta ki, amely szerint Ádám Martint megszégyenítették a megjelenése miatt, a finnek még egy magyar újságírót is megkérdeztek a mémáradatról.

Miatta lehetnek dühösek az északi rokonaink

Talán valahol mélyen egy régi sérelem húzódik meg annak hátterében, hogy éppen a finneknek fájt az Ádám Martin megjelenéséről szóló poénok sora.

2000-ben, Sydney-ben az ő sportolójuk, Arsi Harju lett a súlylökés olimpiai bajnoka. A súlylökőkre jellemző testalkat persze eltér a futballistáktól megszokottól, de Harju megjelenése miatt a nemzetközi sajtóban jöttek a poénok kalózokról és favágókról.

S ahogy Ádám Martintól is idéztek a sörivásról, Arsi Harju is szolgáltatott muníciót, amikor azt mondta:

Az a vágyam, hogy az arannyal a nyakamban és egy üveggel a kezemben ülhessek a hintaszékemben.

Harjut egyetlen dolog mentette meg a mémektől: akkor még nem létezett a műfaj.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában