Fiola Attila képviseli a Vidit Németországban

2024.06.13. 19:07

Sérülések sorozata után ott van az Eb-n

Ha a klubcsapatok szerinti hovatartozást vesszük figyelembe, a felcsúti Nagy Zsolt mellett a Fehérvár FC védője, Fiola Attila képviseli Fejér vármegyét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Fiola szerint ha a magyar válogatott továbblép a csoportjából, akkor felülmúlja az előző Eb-szereplést.

Ferencz Balázs

Fiola Attila, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott tagja a csapat nyilvános edzése után Weiler-Simmerbergben

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Fiola Attila tagja volt már a válogatottnak az előző Európa-bajnokságon is, amikor gólt is szerzett a franciák ellen. A Vidi védője - szerződése június 30-án jár le a fehérváriaknál - sérülések sorozatán van túl, a 2023-2024-es idényben számos meccset ki kellett hagynia. A 34 esztendős Fiola elégedett lenne, ha a legjobb 16 csapat között is pályára léphetne a nemzeti együttes.

- Ha nyolcaddöntőbe jutunk, felülmúljuk az előző Eb-t. Azt gondolom, Németország kiemelkedik a csoportból, a másik három csapat hasonló minőséget képvisel. Szerintem ha a 16 között is pályára léphetünk, mindenki elégedett lesz. De most csak a szombati mérkőzésre összpontosítunk, mert meccsről meccsre kell haladnunk - fogalmazott a Fehérvár FC futballistája a válogatott németországi sajtótájékoztatóján.

A Marco Rossi vezette magyar együttes szombaton 15 órakor Kölnben kezdi meg az Eb-szereplést Svájc válogatottjával szemben.
Fiola Attila szerint Svájc "nagyon kompakt", ami nem véletlen, ugyanis a keret 90 százaléka a Bundesligában játszik. Megemlítette azt is, hogy a két válogatott a 2018-as világbajnokság selejtezőjében azonos csoportban szerepelt, akkor "oda-vissza vertek minket", de úgy vélte, azóta sok minden megváltozott.

A sajtótájékoztatón a Vidi védője elérzékenyülve beszélt arról, hogy sérülései milyen kálváriát jelentettek számára, de beküzdötte magát az Eb-keretbe.
Az előző szezonban előbb megsérült a térde, amelyet félrekezeltek, ezért visszatérése után is fájdalmai voltak, majd újra meg kellett műteni. Megemlítette a litvániai bokasérülését is, majd május elsején a kulcscsontja tört el, két nappal később pályafutása során immár hetedszer feküdt kés alá.
- Eleinte azt mondták, hogy ugrott az Eb... De szívós gyerek vagyok, ezért itt vagyok. Szombaton kijöttem a kórházból, kedden már az edzőteremben voltam. Persze, meccshiányom azért van - mondta Fiola.

 Az MTI kérdésére reagálva úgy vélekedett az előző két Európa-bajnokságon is szereplő Fiola Attila, hogy a csapategység még sosem volt ilyen jó.

- Marco Rossival ez a közösség nagyon jól kialakult, ez az ereje a mostani válogatottnak. Vannak egyéniségek is, persze, de azok voltak korábban is. A mostani csapatban mindenki küzd a másikért és saját magáért, az utolsó pillanatig nem adjuk fel, küzdünk, és ha kell, csúszunk-mászunk - engedett betekintést a válogatott lelkületébe.

A szombati, svájciak elleni összecsapást követően június 19-én 18 órakor Stuttgartban Németország, majd június 23-én 21 órakor ugyancsak Stuttgartban Skócia lesz a magyarok ellenfele az Európa-bajnokság A csoportjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában