Frissen Fejérből

2024.06.26. 12:00

Fokozott ellenőrzésekre készül a NAV Fejér vármegyében

Júliusban a NAV munkatársainak fokozott ellenőrzéseket tartanak, mutatjuk az érintett helyszíneket és ágazatokat! A cikkünkben említett helyszíneken kívül máshol is lehet számítani ellenőrzésre!

Gombor Lili

Júliusban fokozott ellenőrzésekre készül a NAV Fejér megyében

Fotó: Illusztráció: Pexels

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai július 1–6. között a Velencei-tó térségében (Dinnyés, Agárd, Gárdony, Velence, Velencefürdő, Kápolnásnyék, Pákozd, Sukoró, Nadap, Pusztaszabolcs, Zichyújfalu és Pázmánd) ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét. Emellett vizsgálják a jövedéki szabályok betartását, az automata berendezések működtetését és a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítását és megfizetését is. Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek.

Fokozott ellenőrzésre kell számítani július 1–5. között: a NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai fokozottan ellenőrzik a jövedéki kiskereskedőknél a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását, a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai július 1–31. között a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét. Hasonló ellenőrzések máshol is lehetnek!

Július 1–14. között a fagylalt értékesítők számíthatnak ellenőrzésre a számla- és nyugtaadás, az online pénztárgépek használatának szabályszerűsége, valamint az alkalmazottak bejelentése terén. Az adott időintervallumban megjelenhetnek a NAV munkatársai más helyszíneken is..

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában