Sokat kivesz a játékosokból

2024.07.09. 10:53

A spanyol kapitány szerint a nyolcad- és negyeddöntőben elmaradhatna a hosszabbítás

Luis de la Fuente, az Európa-bajnokság kedd esti (mai) elődöntőjére készülő spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jövőben elmaradhatna a hosszabbítás a kontinenstorna kieséses szakaszában, legalábbis a nyolcad- és negyeddöntőben.

MW

Luis de la Fuente spanyol szövetségi kapitány (k) ünnepel játékosaival a németországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Spanyolország-Németország mérkőzést követő hosszabbítás végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. július 5-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

A szakember annak ellenére ezen a véleményen van, hogy csapata a nyolc között éppen a kétszer 15 perces ráadásban szerezte a győztes találatot a házigazda németek ellen. Ezzel együtt úgy gondolja, a futballistái sokkal frissebbek lennének, ha nem kellett volna 120 percet játszaniuk pénteken, amikor Mikel Merino a 119. percben "fejelte tovább" őket.

A négy negyeddöntő közül három hosszabbításba torkollott, kettőt pedig 11-es párbaj zárt le, az elődöntős csapatok közül egyedül a hollandoknak sikerült a rendes játékidőben kiharcolniuk a továbbjutást.   

"Az ilyen tornákon, mint az Eb, amely nagyon sokat kivesz a játékosokból, talán el lehetne törölni a hosszabbítást" - mondta De la Fuente, hozzátéve, hogy az elődöntőben és a fináléban maradhatna ez a lebonyolítás.   

Szerinte ha az első két kieséses fordulóban döntetlen esetén egyből 11-esek következnének, az "segítené a show-t, mert a játékosok sokkal frissebbek lennének, és a következő köröket jobb fizikai állapotban várhatnák".   

A párhuzamosan zajló dél-amerikai kontinensviadalon, a Copa Américán például csak a döntőben van hosszabbítás, ha szükség van rá. A korábbi fordulókban egyből 11-es rúgások következnek, ha döntetlen az eredmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában