Felesége lehetett a „közvetítő”

2024.07.13. 13:00

Lewandowski nagy botrányba keveredett Lengyelországban

Robert Lewandowskit azzal vádolják, két diplomáját úgy szerezte, hogy pénzért vásárolta azokat.

MW

Anna Lewandowska és férje, Robert Lewandowski

Forrás: AFP

Fotó: Valery HACHE

A sérüléssel kezdő, majd a kontinenstornát egy 11-esből szerzett góllal záró Robert Lewandowski az Eb-n csoportutolsóként esett ki a lengyel válogatottal. A héten pedig otthon botrányba is belekeveredett: a gyanú szerint a Barcelona támadója illegálisan szerzett két diplomát egy lódzi magánegyetemen – írja az Origo.

Barbara Mrozinska, az Egészségnevelési és Társadalomtudományi Egyetem (WSEZiNS) egykori oktatója az X-oldalán azzal vádolta meg Lewandowskit, hogy megvásárolta a diplomáit. A professzor tagadja, hogy két vizsgát is állítólagosan az ő felügyelete alatt tett le. Mrozinska az elmondása szerint soha nem látta a lengyel válogatott játékost az óráin, majd a vizsgákon sem.

LEWANDOWSKI, Robert
Robert Lewandowski lengyel csapatkapitány hazája himnuszát énekli
Fotó: Robert Ghement / Forrás: MTI/EPA

Az érdemjegyei azt mutatják, hogy két tárgyat is nálam végzett, de ez biztosan nem így van. Emlékeztem volna egy ilyen híres diákra

– szögezte le Barbara Mrozinska.

A sztárjátékos egykori játékosügynöke is megszólalt

A dokumentumok szerint Lewandowski előbb alapszakos diplomát szerzett, majd később, 2018-ban videókonferencián védte meg a diplomamunkáját.

Cezary Kucharski, a labdarúgó egykori játékosügynöke is meglepődött.

Hihetetlen belegondolni, hogy Lódzban tanult diplomákért, amíg én voltam az ügynöke. Lengyelországi látogatásai során még a családjára vagy a szponzoraira sem jutott ideje, akkor mégis hogyan találhatott volna időt arra, hogy titokban tanuljon? Ez abszurd.

A lengyel sajtóban az a hír járja, hogy Lewandowski felesége, Anna Lewandowska titokban találkozott a WSEZiNS korábbi kancellárjával, aki készpénzért cserébe átadta a diplomákat a nőnek.

Gdańskban már folyik egy bírósági eljárás, de Mrozinska megszólalása után a nyilvánosság előtt most robbant ki a botrány.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában