Őrült este

3 órája

Morata kicsúfolta a németek sztárját, Carvajal megalázta a spanyol minisztert (videó)

Az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott tegnap éjjel Madrid egyik központi terén, a Plaza de Cibelesen ünnepelt együtt a szurkolókkal. Az őrült este két főszereplője Álvaro Morata és Dani Carvajal volt. Amíg a csapatkapitány Morata a német csapat kiválóságát Jamal Musialát cikizte, addig Carvajal a spanyol miniszterelnököt, Pedro Sanchezt hozta kellemetlen helyzetbe.

MW

A spanyol Álvaro Morata magasba emeli a labdarúgó Európa-bajnokság trófeáját, az Henri Delaunay-kupát

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Friedemann Vogel

A spanyol válogatott múlt vasárnap este a berlini fináléban 2-1-re legyőzte az angolokat, ezzel rekordnak számító negyedik alkalommal lett a földrész legjobbja – derült ki az Origo oldaláról.A spanyol válogatott mind a hét mérkőzését megnyerve lett Európa-bajnok 1964, 2008 és 2012 után, így természetesen óriási ünneplést csaptak a szurkolók Madrid szívében, ahol akadt néhány érdekes mozzanata az estének.

Morata örömittas beszéde

A döntőt helyszínen megtekintő VI. Fülöp király fogadta a csapatot a Zarzuela-palotában, majd Pedro Sánchez miniszterelnök a Moncloa-palotában, ezt követően pedig Luis de la Fuente alakulatát nyitott tetejű busszal vitték körbe Madrid belvárosában. A program csúszott, a válogatott hétfő este 22 óra után futott be a Cibelesre – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Európa-bajnokok vagyunk, negyedszer, és tudjátok miért? Mert hittetek bennünk. Büszkeség számomra, hogy ennek a válogatottnak a csapatkapitánya lehetek. Spanyolország a világ legjobb országa, nekünk vannak a legjobb ételeink, a legjobb nyaralóhelyeink, itt vannak a legjobb munkások, gazdák, kézbesítők, mindenben a legjobbak vagyunk!

 – szólt a közönséghez a spanyolok csapatkapitánya, Álvaro Morata, majd megemlítette az elődök közül Iker Casillas, Fernando Torres, Xavi és Andres Iniesta nevét, akiknek a nyomdokaiba léptek. Az Atlético Madrid csatára szerint náluk játszott a világ legjobb jobbhátvédje, és a csapattárs dicsérete közben picit odaszúrt a német válogatott sztárjának, Jamal Musialának is.

Hol van Musiala?

A fura szituáció előtt Morata bemutatta a csapatársait, de amikor Dani Carvajalt szólította, meglepő módon tette.

A pitbull, a világ legjobb jobbhátvédje, de hol van Musiala?! Dani Carvajal!

 – kiáltotta Morata a tömeg felé

Mint ismert, a spanyol–német negyeddöntőt a spanyolok hosszabbítás után nyerték meg 2–1-re, Carvajal pedig a 126. percben (!) szabálytalanul állította meg Musialát, és a második sárga lapjával kiállították – írta meg a Magyar Nemzet. Carvajalról egyébként egy érdekes videó is napvilágot látott, amely Pedro Sanchez miniszterelnök rezidenciáján készült. A kormányfő egyenként gratulált a játékosoknak, néhány szót váltott is velük, de amikor Carvajal lépett oda hozzá, a Real Madrid védője rá se nézett, unott arccal fogott vele kezet, és azonnal továbblépett. Ez bizony megalázó jelenet lehetett a miniszterelnök számára. Dani Carvajal már az Eb-döntőben sem viselkedett sportszerűen, amikor egy esetben a játékvezető az angolok ellen döntött – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Sokaknak nem tetszett az sem, hogy hétfő este félmeztelenül lépett a szurkolók elé, bár az örömittas spanyol drukkerek ezt minden bizonnyal megbocsájtják a Real Madrid játékosának.

    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában