Búcsú

14 órája

Lezárta tizennégy éves pályafutását a német válogatottban Thomas Müller (videó)

131 mérkőzésen 45 gólt szerzett a Nationalelfnek.

MW

Thomas Müller a Spanyolország elleni negyeddöntős meccsen a stuttgarti arénában

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

Lezárta válogatottbeli pályafutását a világbajnok Thomas Müller, a vasárnap véget ért labdarúgó-Európa-bajnokságon negyeddöntőig jutott házigazda német csapat játékosa.

Közel tizennégy év és 131 válogatott mérkőzés után úgy határoztam: lezárom pályafutásomat a német nemzeti csapatban

– jelentette be a közösségi médiában közzétett videóban a Bayern München támadója. Müller megköszönte a szurkolóknak és valamennyi válogatottbeli csapattársának az elmúlt éveket.

A Nationalelf a magyar válogatottat is felvonultató A csoport első helyezettjeként jutott a kieséses szakaszba – Marco Rossi szövetségi kapitány együttesét 2–0-ra múlta felül –, ahol ugyancsak 2–0-ra nyert Dánia nemzeti csapata ellen. A nyolc között a végső győztes spanyolok ellen lépett pályára Julian Nagelsmann alakulata, és 1–1-es rendes játékidőt követően 2–1-re kapott ki.

A 34 éves Müller 2010-ben mutatkozott be a német válogatottban, amellyel 2014-ben világbajnok, négy évvel korábban vb-bronzérmes volt. A 2010-es dél-afrikai tornán öt találatával – három gólpasszának köszönhetően – aranycipős lett. 131 mérkőzésen 45-ször volt eredményes, a kontinensbajnokságon kétszer lépett csereként pályára: a skótok elleni csoportmérkőzésen és a spanyolokkal szembeni negyeddöntőben, utóbbi lett pályafutása utolsó találkozója nemzeti színekben.

A búcsúvideót itt tudja megtekinteni:


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában