Foci

2011.07.23. 15:10

Videoton FC - MVM Paks FC rangadó vasárnap

Székesfehérvár - Vasárnap a Videoton FC is elkezdi az idei bajnokságot, a piros-kék bajnokcsapat a rangadón a második helyezett MVM Paks FC-t látja vendégül a Sóstói Stadionban. Miután egy rangadóról van szó, szükség van a szurkolók támogatására, amely a 75. percig zökkenőmentes is lesz. Ám azt követően a fehérvári tábor megfogyatkozik, ennek okáról az alábbiakban olvashatnak.

Matók János

A fehérvári Red Blue Devils (RBD) közleménye:

A közelmúltban elfogadott „huligántörvény” ellen országos szintű szurkolói tiltakozást tapasztalhattunk az elmúlt hétvégén, amely a most következő fordulóban is folytatódik.
Ehhez a demonstráció-sorozathoz csatlakozik csoportunk is a vasárnapi Paks elleni mérkőzésünk idején.
Az RBD szektorából a 75. percben kivonul a szurkolótábor.

A kivonulás oka pontosan kiolvasható az MLSz Szurkolói Irodájának a közleményéből is:
„A tiltakozás oka, hogy az elfogadott törvény alkotmányos alapjogokat sért, nincs összehangolva már hatályban levő törvénnyel, állami monopóliumként kezelt hatósági jogkört ad magánszervezeteknek, ésszerűtlen időkorlátokat szab, és legfőképpen diszkriminálja a labdarúgó szurkolókat, ugyanis az eredetileg beterjesztett törvény, még az öt látványsport úgynevezett rendteremtéséről beszélt, s végül a Parlament az elfogadás során, már csak és kizárólag a labdarúgó szurkolókra terjesztette ki a törvényt.”

Kérünk minden Vidi szurkolót, aki elutasítja a diszkriminációt, és fontosak számára az alapvető szabadságjogok, csatlakozzon a kivonulásunkhoz!
A csapatnak és a klubvezetésnek egyúttal üzenjük, hogy teljes mellszélességgel támogatjuk őket a továbbiakban is, és kérjük megértésüket és szolidaritásukat irányunkban, hisz tiltakozásunk a szurkolói társadalom jogos kritikája a törvényalkotók irányába.

Üdvözlettel: Red Blu Devils.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!