Foci

2012.04.17. 11:23

Kecskemét, szerda fél 6: Ligakupa döntő a Vidivel

Székesfehérvár - Az MLSZ meglehetősen fura döntésének köszönhetően, szerdán Kecskemét ad otthont a Ligakupa döntőjének. Amelynek az egyik résztvevője a házigazda, amíg a másik a Vidi.

Matók János

A Ligakupa történetének ötödik döntőjét rendezik meg szerdán  17.30-kor Kecskeméten. A kiírás  első két szezonjában a Videoton FC (illetve jogelődje, a Fehérvár FC)  diadalmaskodott a sorozatban, először a DVSC-t 1-0-ra verte Sóstón, aztán    2-0-ra a debreceni visszavágón, majd pedig a Pécset már semleges pályán, Siófokon egy mérkőzésen 3-1-re  legyőzve. Ezt követően két alkalommal a Paks és a DVSC jutott a döntőbe, mindkét csapat 1-1 alkalommal hódította el a Ligakupát. Szerdán tehát harmadszor emelhetik a Ligakupa serlegét a magasba a fehérváriak, amennyiben sikerül legyőznünk a hazai pálya előnyét élvező Kecskemétet.

  Érdekesség, hogy egy éven belül ez lesz a Vidi harmadik döntője az alföldi csapat ellen. Tavaly májusban a Magyar Kupa döntőjében 3-2-es vereséget szenvedtek a Puskás-stadionban a fehérváriak, majd pár hónappal később, de már  a Szuperkupa fináléjában 1-0-ra legyőzték a Kecskemétet a  Széktói Stadionban. Amúgy az volt Paulo Sousa első magyarországi diadala a Videoton FC vezetőedzőjeként. De nem csodálkoznánk, amennyiben a portugál szakember most egy kissé bosszús lenne a szerdai helyszín miatt. Mert a Ligakupát a Magyar Labdarúgó Szövetség keltette életre, s azzal, hogy a döntő helyszínét sorsolás útján jelölte ki, és nem semleges létesítmény  ad otthont a finálénak, az olyan benyomást kelt, mintha a szülő mostohaként bánna a saját gyermekével. De reklamálni nem lehet, nincs is értelme, amúgy a Szuperkupában már bebizonyosodott, hogy semmi sem lehetetlen, még Kecskeméten sem. Még akkor sem, ha a Tököli, Lencse ékpár nagyszerűen muzsikál az utóbbi időben, bár meglehet, ez utóbbi, pont a Viditől kölcsönkapott futballista szerdán nem lép majd pályára.
Fontos tudnivaló: a klub nem indít szurkolói autóbuszt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!