Gazdaság

2010.05.27. 02:28

Jelenteni kell a bajt!

Fejér megye - Vis maior bejelentést kell tenniük azoknak a gazdáknak, akik agrártámogatást kapnak. Május 19-étől lehet benyújtani.

Klecska Ernő

Tekintettel az ország egyes területein jelentős nagyságú mezőgazdasági területet érintő árvízre, illetve belvízre, kiemelkedően fontos a vis maior bejelentése, ugyanis kizárólag a megalapozott és az MVH által elfogadott bejelentés alapján az érintett ügyfeleket mentesíteni lehet az egyes jogcímekhez kapcsolódó kötelezettségek be nem tartásából fakadó szankciók, illetve levonások alól - hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A SAPS támogatás pihentetett területre elutasított vis maior kérelem esetén is kifizetésre kerül, hiszen a támogatásnak nem feltétele egy adott növénykultúra, az a megfelelő kultúrállapotban tartott területre is kifizethető. AKG jogcím esetében azonban a Pihentetett terület hasznosítási kódra kifizetés kizárólag csak elfogadott, azaz indokolt vis maior esetén lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!