Gazdaság

2012.01.02. 17:16

Hatalmas kár üzemanyaglopásból

FMH - Egy közepes méretű fuvarozócég esetében éves szinten akár 60 millió forint kárt is okozhat a trükkös módszerekkel végrehajtott üzemanyaglopás.

Klecska Ernő

Ez az összeg 12 alkalmazott éves bérének, illetve 600 ezer kilométerre elég gázolaj árának felel meg. A vállalatok számára komoly veszteség származhat abból is, hogy becslések szerint a céges személyautók használatának 10 százalékát magáncélra fordítják a sofőrök - derül ki az Európa 14 országában jelen lévő, telematikai, szállítmányozási biztonsági szolgáltató WebEye International adataiból.
 A teljes üzemanyag-mennyiség 5 százalékát lopják el a szolid, 10 százalékát a pofátlan tolvajok. Az utóbbi esetben átlagosan ezer kilométer megtételéhez szükséges gázolaj tűnik el havonta egyetlen kamionból.  Nem lehet általánosítani, de tény, hogy a lopás mértéke az üzemanyagárak emelkedésével és a gazdasági helyzet romlásával egyre nagyobb méreteket ölthet, s a módszerek is kifinomultabbá válnak - véli Gerő György, a WebEye menedzsere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!