Bulvár-celeb

2023.08.03. 15:00

Látott már élőben albínó kengurut? Most el is nevezheti a kis szigetbecsei cukiságot

Az anya, Mazsola alaposan meglepte a gazdáit az apróság megérkezésével.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Artush

A szigetbecsei Vadvirág Élménybirtok Vadvirág Majorjának lakói örömteli eseménynek lehettek szemtanúi - írja a Life.hu. Mazsola, az egyik Benett-kenguru megmutatta a nagyközönség számára kicsinyét, aki albinizmussal jött a világra. Ő az első erszényes, aki a majorban született, a különleges bundája miatt pedig sokkal több odafigyelést és törődést igényel. 

Forrás: Vadvirág Major

"Mazsola, az anyuka sokáig velünk lakott a házban, velünk nőtt fel, így számára a többi állat jelenléte eleinte furcsa volt. Gondoltuk, egy társnak nagyon örülne, így került a birtokunkra Palika, akivel rövid időn belül szerelembe estek, és ennek a románcnak az ajándéka lett a kis albínó kenguru " – mondta Fejes Orsolya, az élménybirtok tulajdonosa.

A kenguruk több mint féléven keresztül nevelgetik a picinyüket az erszényükben, majd, amikor a csöppség készen áll az önálló életre, akkor elhagyja a védelmet nyújtó vackot. 

 

Nevezze el az jövevényt!

A kenguru érkezése váratlanul érte az élménybirtok tulajdonosait, ezért névvel sem készültek. Tavaly egy ormányos medvének kerestek nevet, ami hatalmas siker volt, így ismét arra szeretnék kérni a látogatókat, hogy segítsenek nevet találni a kis jövevénynek. A javaslatokat a Vadvirág Major Facebook-oldalára lehet várják augusztus 11-ig.

 

Forrás: Vadvirág Majo

Reméljük, a kis kenguru gyorsan beilleszkedik, és nem lesz kirekesztett, mint a többi albínó állat a vadonban. Az anyukája nagyon védi mindentől, de hát neki most az a feladata, hogy megtanítsa neki az életben maradáshoz szükséges dolgokat

 – mondta Kovács Krisztián, a másik tulajdonos.

A Szigetbecsén található majorban a kengurukon kívül található még alpaka, láma, törpemalac, lógó fülű nyúl, ormányos medve, japán fürj, muflon, emu és csincsilla, számos állat pedig örökbe is fogadható.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!