Bulvár-celeb

2024.07.12. 18:09

Dunsztosüveg szorult a kisróka fejére a kegyetlen hőségben, nagy összefogással megmentették

Napok alatt sikerült elkapni az állatot, hogy megszabadíthassák a fejére szorult üvegtől. Csoda, hogy él!

MW

Forrás: Facebook

Az elmúlt napokban Pécs városa és környéke egy különös, szívszorító mentőakció színhelyévé vált. Egy szerencsétlen kisróka fejére szorult egy dunsztosüveg, és az eset híre futótűzként terjedt el a közösségi médiában. A balatoni Rókales nevű szervezet, azonnal mozgósította a segítőket, akik minden erejükkel azon voltak, hogy megmentsék az állatot - írja a sonline.hu.

"SOS! Van egy kisróka Pécsett, Magyarürögi úton egy dunsztosüveggel a fején!!!" 

– írták közösségi oldalukon remélve, hogy minél többen csatlakoznak a mentéshez. A Pinty dűlő és a Vörösbegy környéke hamarosan forgalmas helyszínné vált csütörtökön, ahogy egyre többen érkeztek, hogy segítsenek. Azonban a mentés nem volt egyszerű. Az első próbálkozások kudarcba fulladtak, és a róka tovább szenvedett.

"Pécs... látták a kicsit, de nem tudtuk megfogni... dzsuva, mászás, nehéz terep" 

– írták egy újabb posztban, de a csapat nem adta fel. Ismételten összegyűltek, és újabb stratégiákat dolgoztak ki. Csapdákat állítottak fel, és nagy merítőszákokkal próbálták elkapni a kis állatot. Mindenki teljes erőbedobással dolgozott, és a cél csak egy volt: megmenteni a kisrókát.

 

Az órák múltával a remény halványabbá vált, de a csapat fáradhatatlanul dolgozott tovább. "Aki tud esetleg, az kint parkoljon a főúton (nagyon keskenyek az utcák) és hozzon magával merítőszákot - minél nagyobbat... köszi N" – kérték és az emberek jöttek. Végül csütörtök késő esti órákban történt a csoda. A rókát sikerült elkapni, és eltávolítani a fejéről a dunsztosüveget.

Mindenki megkönnyebbült. – MEGVAAAN! 

– jött a hír a mentés után késő este. A balatoni Rókales rókamentői és az önkéntesek heroikus küzdelme egy újabb állat életét mentette meg.

Péntek reggel örömmel újságolták, hogy a kisróka jól van. 

"Jó reggelt. “...szavak nincsenek, a kicsi jól van...most is eszik, iszik. Először is hatalmas köszönet Nektek, és annak a rengeteg embernek, aki ilyen-olyan formában segített. Délután lesz egy részletes videó, ahol a közvetlen segítőim nevével fémjelezve mindent elmondok...” 

– írja a Rókales.

A kis róka állapota folyamatosan javul, bár óvatosan terhelik a gyomrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!