Bulvár-celeb

2 órája

Varsányi Réka 50 kilót fogyott, elárulta a módszerét

Az Ázsia Expressz versenyzőjeként ismerhették meg a tévénézők a botrányhős Nagy Alekosz párjaként, mára azonban már Alekosz nélkül, a saját útját járja. Több mint 100 kiló volt, most pedig évek óta tartja a 60 kiló körüli súlyát.

MW

Forrás: Ripost

Varsányi Rékát rengetegen követik az Instagramon, mióta szerepelt a TV2 nagy sikerű realityjében, az Ázsia Expresszben, hiszen egy nagyon vidám, pozitív személyiséget ismertek meg a nézők és a játékosok is, akikkel azóta is nagyon jó viszonyt ápol. Egy időben összehozták Kucsera Gáborral is, hiszen nagyon jó barátok lettek a forgatások alatt, ezt sokan félreértették. Az egykori kajakozó azóta már visszatalált családjához, kibékült gyerekei anyjával, Tápai Szabinával, és úgy tűnik, Varsányi Réka sem magányos már.

Az egykor iskolatitkárként dolgozó Varsányi Réka még ismertté válása előtt hatalmas túlsúllyal küzdött, amit a nyilvánosság csak később tudott meg. Ő ezt cseppet sem szégyelli, sőt, büszke arra, hogy egyedül érte el ezt az elképesztő eredményt, hiszen több mint ötven kilót fogyott az elmúlt négy évben.

Viszont nem elég elérni az eredményt, tudni kell fenntartani is, hogy ne kússzanak vissza hirtelen a pluszkilók. Varsányi Réka az Origónak elárulta, ő hogyan kezdte el az életmódváltást, és azóta mit tesz annak érdekében, hogy ne hízzon el újra.

Az az igazság, hogy én világéletemben kicsit erősebb csontozatú voltam, és van két nővérem is, akik pedig mindig nagyon vékonyak voltak. Én ezért végigsportoltam az egész általános iskolát, a középiskolát, beiratkoztam egy csomó helyre, de nekem nem volt olyan szerencsés az alkatom, és ettől függetlenül nekem mindig oda kellett figyelni arra, hogy mit eszek és mennyit.

„Aztán ez hol sikerült, hol nem. Engem mindig zavart az, hogy nagyobb darab vagyok, mint a testvéreim, de fogyókúrázni nem fogyókúráztam, mert ugye rendszeresen sportoltam. Ez a túlsúly a gyerekeim születése után lett nagyon látványos és igazán zavaró számomra” – kezdte Varsányi Réka.

Pár évig elfogadta, hogy túlsúlyos, majd 2020-ban, a Covid-járvány idején kapott észbe, de nem hiúságból, hanem egy munka miatt akart lefogyni és jó kondícióba kerülni.

„Épp költöztünk, és én otthagytam az akkori munkahelyemet, hogy úgyis találok a közelben valamit, majd megoldom. Viszont a Coviddal nem számoltam, ráadásul akkor bezártak az óvodák is, így hirtelen mégsem tudtam, mihez kezdjek.

Akkor egy igazi sakk-matt helyzetbe kerültem, majd felfigyeltem rá, hogy a katonasághoz keresnek embereket, ez többször is szembejött velem, és egyszer csak elkezdett motoszkálni a gondolat a fejemben. Majd magamra néztem, és tudtam jól, hogy ott fizikai alkalmasságtól kezdve sok kritériumnak meg kell felelni, de azt is tudtam, hogy alapvetően van bennem erő, hogy megcsinálom, mivel régen rendszeresen sportoltam

– magyarázta a TV2 sztárja, aki a katonasághoz ment volna szívesen, mert egyedülálló szülőként szeretett volna egy stabil munkahelyet. Később viszont ő maga utasította vissza az állást, amikor már kezdtek egyenesbe jönni.

 

Varsányi Réka szerint attól működött a mostani életmódváltása és fogyása, hogy először az életében nem tűzött ki távlati célokat, csak arra koncentrált, hogy minden nap sportoljon egy kicsit. 

Elsősorban a futásban találta meg azt, ami örömmel tölti el és szívesen is csinálja. Úgy gondolja, hogy a lényeg: mindig kis léptekben haladni, nem rögtön a lehetetlent akarni.

„Akkor úgy voltam vele, hogy minden nap ki fogok menni, és tenni fogok azért, hogy változzak. Ez volt az első alkalom, hogy nem tűztem ki egy konkrét célt, hogy én most azonnal le akarok fogyni, tudtam jól hogy idő kell, mert az sem öt perc volt, míg feljött rám ez a súlyfelesleg”

– magyarázta, majd hozzátette, az is motiválta, hogy egészségügyi problémái is voltak a túlsúlya miatt, amit nem gyógyszerekkel akart megoldani, hanem azzal, hogy egészségesebben él. Azóta elmúlt a refluxa és a vérnyomásproblémái is megszűntek. Akkoriban elsősorban az egészségére és a biztos munkahelyre koncentrált, ami jobban motiválta, mint hogy kisebb ruhaméretet hordjon.

„Én nem magára a célra összpontosítottam, hanem inkább arra, hogy megtanuljam ezt minden nap csinálni, és nem voltam túl szigorú sem magammal. 

Így tudtam beépíteni a mindennapokba, hogy ha csak húsz percet csinálom, az is nagyon jó. És ha csak annyi időm maradt, akkor is csináltam. Eleinte minden nap lefutottam odakinn a Coopert” – mondta a kétgyerekes édesanya a 12 perces futásra utalva, melynek lényege, hogy a lehető legnagyobb távolságot kell megtenni az adott idő alatt.

Varsányi Réka nagyjából négy éve tartja az életmódváltását, azóta is fut, ha teheti, hiszen rájött arra, mi a titka a fenntartható sikernek, amit dédnagyapjának is köszönhet.

„A rendszeresség a kulcs. És egyébként érdekes, mert nekem a dédapám evezős edző volt, és a múltkor a kezembe akadt egy erről szóló írása, amiben ő is azt írta le, hogy a sport kulcsa a rendszeresség. És olyan jó érzés volt számomra is felismerni ugyanezt.”

És tényleg nem számít az, hogy most órákat edz az ember, sőt az sem számít, hogy mit edz. Egyáltalán nem biztos, hogy a legdivatosabb meg a legdrágább sportok vagy a fitneszterembe járás az, ami meghozza az embernek a sikert. Mindenkinek fel kell mérnie, hogy mi az, ami a pénztárcája szerint is belefér és beilleszthető az életébe

– mondta Varsányi Réka az Origónak arról, hogy szerinte mi a titka a tartós eredmény elérésének. Sőt, elmondása szerint ha kimarad pár nap, koplalás nélkül is tartja a súlyát, mióta rendszerességet vitt az életébe.

Még most sem elégedett teljesen önmagával, de nem a súlya, inkább a bőre zavarja, bár nagyon odafigyelt, hogy a nagy súlyvesztése miatt ne lógjon majd a megnyúlt bőr, ezért felkészítette rá a testét. Mivel lassan adta le a súlyfelesleget és sok vizet ivott, kollagént és hialuronsavat is használt, így a bőre is rugalmas maradt. Elárulta, hogy ő a feszesítő arcszérumokat a teste kritikus részeire is használta, ahol tudta, hogy zavarná a lógó bőr, és ez számára hastájékon is működött.

 

Varsányi Réka azt is hozzátette, hogy jól tudja, milyen az, amikor rossz lelkiállapotban valaki az evésbe menekül, és jutalmazásként nassol. Szerinte azok, akiknél folyton nyílik a hűtő, hogy egyenek valamit, tulajdonképpen a dopaminforrást keresik, viszont sosem elégülnek ki igazán, mert az csak egy rövid távú megoldás. Erre ő is akkor jött rá, amikor futni kezdett, és ahogy ő fogalmazott, 

a felhők fölött járt három méterrel és boldogságot érzett futás után, és rájött, hogy ez tovább tart, mint amit egy tábla csoki okozhat számára. Végül ez segített abban, hogy minden nap újra lemenjen futni, mert nassolás helyett a futás által okozott boldogságba kapaszkodott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!