Bulvár-celeb

2 órája

Megható: magyar olimpiai bajnok segített a rászoruló családon

Kiss Balázs, a veszprémi olimpiai bajnok egy édesanyának és gyermekének segített.

MW

Fotó: Archív / veol.hu

Megható gesztust tett Kiss Balázs veszprémi olimpiai bajnok egykori kalapácsvető.

A napokban egy veszprémi önkiszolgáló étterem pénztáránál egy édesanya és gyermeke nem tudta kifizetni a rendelését, és elég készpénz sem volt náluk. Az édesanya és gyermeke ezután szégyenkezve elhagyta az éttermet.

Kiss Balázs is a helyszínen volt, de csak azt látta, hogy édesanya és gyermeke elmennek, így a pénztárost kérdezte meg, mi is történt. Ezután azonnal utánuk ment, és felajánlotta nekik, hogy kifizeti a rendelésüket.

– Nekem akkor és ott megadatott a lehetőség, hogy segíthessek valakin. Én is apa vagyok, együttérzek egy váratlan helyzetbe került szülővel. Talán nincs is annál rosszabb, ha egy anya ilyen méltatlan helyzetbe kerül

 – mondta el a veol.hu-nak Kiss Balázs, aki a 1996-os atlantai ötkarikás játékokon diadalmaskodott, majd két év múlva a budapesti Európa-bajnokságon második lett, de van három magyar bajnoki címe és két Universiade aranyérme is. 

Kiss Balázst háromszor választották meg az az év atlétájának, és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is büszkélkedhet.

Kiss Balázs sikerei óta visszavonult a sportélettől és vállalkozóként keresi kenyerét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!