Lakberendezés

7 órája

Így alakítson ki olcsón otthon irodasarkot!

Az otthoni munkavégzés egyre gyakoribbá válik, így egy kényelmes, jól felszerelt irodasarkot kialakítani sokak számára alapvető szükségletté vált. Nem kell vagyonokat költeni egy funkcionális és esztétikus munkaterület megteremtésére! Az alábbiakban bemutatunk néhány praktikus ötletet és tippet, amelyekkel olcsón kialakíthatja saját irodasarkát.

MW

Nincs szükség külön helyiségre, elég egy zugot találni egy nyugodt ponton a lakásban

Forrás: Shutterstock

Irodasarkot újrahasznosításból!

Az első és legfontosabb tudnivaló: nincs szükség külön helyiségre, elég egy zugot találni a lakás egy nyugodt pontján. Ha az irodasarkot egy folyóson kell kialakítani, akkor érdemes lehajtható asztallapot használni. Régi bútorokból könnyen le lehet vágni egy asztallapra valónyit, de akár a konyhapultból kivágott mosogatóhelynyi maradékból is dolgozhat. Ha a nappaliban alakítja ki, elemes bútorok esetén két elem közé is betehet egy bútorlapot. Ebben az esetben vegyen asztallábat, ezt sok helyen árulnak. Ha nincs maradék anyaga, vagy régi bútor sincs a családban, amit erre a célra felhasználhatna, menjen el egy lapszabászatba, és méretre csináltasson egy asztallapot. Jóval olcsóbb lesz, mint bármelyik bútoráruházban venni. A széket, ha van kényelmes, csak vigye oda arra az időre, ha nincs, akkor használtan is vehet olyat, amely a gerincének megfelelő. Ha éppen nem talál olcsót, akkor a deréktámaszok között is érdemes körülnézni.

Tárolás

Az irodai eszközök és papírok rendszerezéséhez nem kell drága tárolókat vásárolni. Használhat régi cipősdobozokat, amelyeket papírral vagy festékkel von be olyanra, hogy illeszkedjenek az irodasarok stílusához, de a gyerek legóit is felhasználhatja erre a célra, hiszen abból is építhet ceruza- vagy irattartót. Ugyanakkor a falra szerelhető polcok is remek megoldást nyújtanak a helytakarékosságra, és könnyen elérhetővé teszik a szükséges eszközöket.

Világítás

A megfelelő világítás elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez. Egy egyszerű, de stílusos asztali vagy csíptetős lámpa is biztosítja a szükséges fényt anélkül, hogy túl sokat költene rá. Az irodasarok dekorációjának sem kell drágának lennie. Egyszerű dekorációs elemek, mint a növények, saját készítésű képek, egy naptár sokat dobhatnak a hangulaton, ha van rá igénye. Ha nincs, akkor minimalistahívő, ha kérdeznék.

Keressen nagy nappalis lakásokat az ingatlanbazar.hu oldalán! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában