Krimi

2 órája

Elfogatóparancs várhat a gyermekbántalmazó edzőre, ha nem jön haza

A kalandparkban felrúgott kisfiú bántalmazója bocsánatot kérne a gyermektől, de július végéig külföldön tartózkodik. A kisfiú édesanyját azonban támadják, amiért belement a találkozóba.

MW

Múlt hét szerdán egy szolnoki kalandparkban történt a nagy közfelháborodást okozó eset, amikor egy férfi olyan erővel rúgott bele egy kisfiúba, hogy a levegőben megpördült, majd arccal előre a földre zuhant. A szolnoki rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Rétvári Bence államtitkár és a miniszterelnök is megszólalt az ügyben. Orbán Viktor leszögezte, egy tábor szervezője felelősséggel tartozik a gyerekekért: 

...gondoskodik róla, vigyáz rá, és a gyerek hasznosan tölti el az idejét. Ilyen egyszerűen nem fordulhat elő. A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, az ne szervezzen tábort. Ilyen emberekre nem akarjuk és nem is fogjuk rábízni a gyermekeinket

– hangsúlyozta a kormányfő.

Segíthet feldolgozni

A bántalmazott kisfiú az országos összefogásnak hála, a vasárnapi Formula–1-es Magyar Nagydíjon is részt vehetett. A neki szervezett motoros találkozón Jászberényben pedig a levegőbe emelve ünnepelték -  írja cikkében a Magyar Nemzet.

Roli a Forma 1-en is részt vehetett
Forrás: Bors

A fiú édesanyja azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy kisfia bántalmazója csak július végén utazik haza, addig nyaral. Akkor akar bocsánatot kérni.

A hónap végén fog hazajönni, és írta, hogy amennyiben adok rá neki lehetőséget, akkor szeretne Rolitól is meg tőlem bocsánatot kérni. Mindenképpen én is azt szeretném, hogy Rolitól igenis, hogy kérjen bocsánatot, és mondja meg neki, hogy nem ő tehet róla, és nem volt annyira rossz, hogy ezt érdemelje. Tegnap is kérdezte, hogy akkor nem ő volt a hibás? Hogy lennél már hibás?

-  mondta az édesanya, aki azóta folyamatosan támadnak, amiért hajlandó a találkozóra. Ő azonban fontosnak tartja, hogy kisfia beszéljen a férfival, mert Roli máig azt hiszi, hogy megérdemelte a rúgást. A megkérdezett gyermekpszichológus szerint jól tette az anya, hogy belement a találkozóba.

"Ha ez a találkozás tényleg a gyerekről szól, nem csak arról, hogy bocsánatot kérünk, és a gesztusokról, hanem arról, hogy meggyőződjön róla, hogy ez az ember egyébként nem veszélyes, és hogy meg lehet benne bízni, és ez egy egyszeri eset volt, segíthet neki abban, hogy szembenézzen az érzéseivel, és fel tudja őket dolgozni"
– mondta Vida Ágnes gyermekpszichológus.

A Magyar Nemzet kérdésére Gerő Tamás, a Budapesti Ügyvéd Kamara elnökségi tagja elmondta: ha az az edzőt garázdaságért ítélik el, akkor valószínűleg csak pénzbüntetést vagy közérdekű munkát fog rá kiszabni a bíróság. Szerinte azonban többről van szó, mint garázdaság, ugyanis a kiskorú testi fejlődése is veszélybe került.

Az ügyvéd szerint ha egy orvos szakértő megállapítja, hogy a felrúgott gyermek súlyosabban is megsérülhetett volna, akár kiskorú veszélyeztetésének bűntette, illetve a testi sértés kísérletének bűntette is felmerülhet az ügyben.

Rossz döntés lenne

A Tények egy jogászt is megkérdezett, aki szerint ezt a közfelháborodás is befolyásolhatja.

Ne felejtsük el, hogy a közfelháborodás, és az, hogy milyen hatást gyakorol egy cselekmény, az bizony a Kúria vonatkozó eseti döntése alapján súlyosító körülmény

– emelte ki Borbély Zoltán ügyvéd, aki hozzátette, hogy ha a férfi mégsem jön haza, elfogatóparancsot adnak ki ellene.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!