Krimi

2 órája

Áramot vezetett a kapujába egy férfi, majdnem megölte a szomszédját

Csak a szerencsén múlt, hogy az áramütés nem végzett a szomszéddal.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: sylv1rob1

Vádat emeltek egy makói férfival szemben, aki szomszédait távol tartandó áramot vezetett tavaly nyáron az utcafronton álló vaskapuba – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő férfit emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

A vádlott rossz viszonyban élt a szomszédaival Makón. 

A férfi elvette a szomszédjában élő nő járókeretét, amelyet a telkén tárolt. A vádlott tartott attól, hogy a szomszédok bemennek hozzá, hogy a járókeretet visszavegyék. 

Ezt megakadályozandó tavaly augusztus 3-án áramot vezetett az utcafronton lévő vaskapuba. A kapu kilincsének érintése alkalmas volt arra, hogy halálos áramütést okozzon.

Még aznap a szomszédban lakók egyike megelégelte, hogy a vádlott felszólításra sem adja vissza a járókeretet, és felkereste a férfit. 

Mivel a kapun nincs csengő, ezért a kilincset lenyomva akart bemenni a vádlotthoz, azonban előtte alkarjával véletlenül a kapuhoz ért, és enyhe áramütést szenvedett, de sikerült elrántania a karját. 

A sértett élete a véletlenen múlt, mivel csak rövid ideig és csak érintette az alkarjával az áram alatt lévő fémkaput.

Borítókép: illusztráció

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!