Krimi

2 órája

Megcsípte egy rovar, élettelenül esett össze egy férfi a Balatonnál

A rendőrjárőrök szeme láttára történt a szörnyű esemény Keszthelyen.

MW

Illusztráció

A keszthelyi strandon, a pavilonoknál teljesítettünk gyalogos járőrszolgálatot, amikor megszólított minket egy 50-60 éves férfi, aki a dohányboltot kereste – idézi fel az emlékezetes esetet Horváth főtörzsőrmester, aki 2002 óta szolgál rendőrként, és egy éve a KR nagykanizsai bevetési osztályán járőr. – Először úgy tűnt, semmi baja nincs, majd megtámaszkodott, és jelezte, a vízben megcsípte valami, de nem allergiás. Ez volt az utolsó összefüggő mondat, amit hallottunk tőle, mivel közvetlenül azután, hogy leültettük egy padra, elájult.

A két rendőr nem tétovázott: míg Hoffer törzsőrmester rádión kért mentőt, Horváth főtörzsőrmester az eszméletlen férfi fejét tartotta és figyelte az életjeleit, ahogy az egészségügyi képzésen is tanították. Hamarosan hallották, úton a segítség, ráadásul egy járókelő is megállt, hogy felajánlja a szolgálatait.

– Sajnos ebben a helyzetben sokkal többet nem tehettünk, mint hogy vártunk és figyeltünk, hiszen nem tudtuk, milyen csípést szenvedett el az áldozat – mondta el Horváth Renáta.

 

Az életmentő járőrpár csak a mentősöktől tudta meg, hogy a férfi, akit azonnal kórházba szállítottak, és aki maga sem tudott arról, a rejtélyes csípés allergiás reakciót válthat ki nála, gyors és szakszerű intézkedésüknek köszönheti az életét.

Nagyon jólesik a tudat, hogy megmentettük az úr életét, de büszkeséget nem érzek, csak hálát. Ezért voltunk ott, ez a feladatunk, örülök, hogy helytálltunk

 – jelentette ki Horváth Renáta, akit a család is az állományhoz köt, hiszen a férje szintén rendőr, Lentiben szolgál.

A főtörzsőrmester zárásként leszögezte, bár még csak rövid ideje szolgál itt, máris megtalálta a helyét a Készenléti Rendőrség soraiban, örül, hogy olyan kollégákkal dolgozhat együtt, akikre bátran számíthat - írja a police.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!