Krimi

2 órája

Vécépapírrabló és a pislogó kertitörpe, avagy az elmúlt évek legviccesebb magyar bűnesetei

A rendőri munka minden komolysága ellenére tartogat az egyenruhások számára olyan eseteket is, amelyek láttán-hallatán kikerekedik a szemük – írja a rendőrség hivatalos honlapján, ahol csokorba szedték az elmúlt évek legnevetségesebb bűneseteit.

MW

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: alexandre zveiger

A tízes  listára felkerült a magát kerti törpének álcázó tolvaj, a kádban elalvó betörő és a kólát követelő zuglói túszejtő is.

1. Szomjas volt

Első helyre került a listában a zuglói túszejtő, aki évekkel ezelőtt a családsegítőben ejtett túszokat, elengedésükért cserébe két üveg kólát kért csupán.

Sejthetjük, mi lett az eset vége, amit egyébként a takarítónő meg sem várt, mondván, vele ne szórakozzanak, neki lejárt a munkaideje

– írta a rendőrség.

2. Kiskorú a hűtőben

Második példának egy 12 éves kisfiú történetét hozták, aki Nyíregyházán egy pékséget akart kirabolni, majd a helyszínre érkező rendőrök elől egy hűtőszekrényben bújt el. 

3. Az antimikulás

Szintén tolvaj volt a harmadik befutó is, aki egy vokányi házasságkötő teremben bukkant fel, és mindössze néhány szaloncukrot sikerült zsákmányolnia.

4. Nem várt vallomás

Egy 29 éves férfinek ittas vezetés miatt bevonták a jogosítványát, és annyira félt, hogy nem kapja vissza, hogy bement a rendőrségre, és bevallott egy gyilkosságot, amiről a hatóság addig nem is tudott.

5. Majdnem Darwin-díjas

A legviccesebb bűncselekményt egy fiatalember követte el, aki egy autót akart feltörni, ennek érdekében a gépkocsi ablakához vágott egy jókora terméskövet, ami ugyan az üveget nem zúzta be, de visszapattant az arcába.

6. Sürgősen mennie kellett

Az egyik budapesti óvoda tárolójából valaki ellopott közel másfél millió forintot érő tisztítószert, törlőkendőt és vécépapírt, melyek egy részét hazafelé menet el is szórta, úgyhogy a nyomozóknak elég volt végigballagniuk az elhullajtott holmik mentén, aztán már csöngethettek is a tolvajhoz.

7. Szundi, a rabló

A lista gyöngyszeme az a pesterzsébeti betörő, aki egy idegen lakásban magához vett egy mobiltelefont és egy biciklilámpát, majd a sikeres akció örömére megivott egy üveg – ugyancsak a helyszínen talált – pezsgőt, végül befeküdt a fürdőkádba, és úgy elaludt, hogy a rendőrök is alig tudták felébreszteni.

8. Mulderék akcióban

Mások FBI-ügynöknek adták ki magukat Pécsett, az egyik Magyarürögi úti kocsmánál és igazoltatni próbálták a járókelőket.

9. Meglepetééés!

Volt olyan tolvaj is, aki egy térfigyelő kamera előtt szerette volna kilopni a rendőrségi kisbusz GPS-ét, ám a sötétített üveg miatt nem vette észre, hogy a járműben egyenruhások ülnek.

10. A virágkedvelő kertitörpe

A listában utolsóként szereplő tolvajt viráglopás közben érték tetten. A férfi hirtelen ötlettől vezérelve mozdulatlanná vált, ahogy később elmondta: megpróbálta magát kerti törpének álcázni. Szerinte azért bukott le, mert túl sokat pislogott - írja a Police.hu nyomán a Magyar Nemzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!