Népszerű tárlatok

21 órája

Együttműködik a Nemzeti Múzeum és a Magyar Zene Háza

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ (MNMKK) Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Zene Háza: a Magyar Menyasszony, valamint a Dívák és Ikonok kiállításokat kedvezményesen tekinthetik meg a látogatók augusztus 25-ig.

MW

Érdeklődő a Magyar menyasszony című kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeumban a megnyitó napján, 2023. december 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A két múzeum a jegypénztáraikban értékesített, teljes árú belépőjegyek vételárából kölcsönös kedvezményt biztosít, így a látogató az adott kiállításra a másik intézményben váltott (online vagy a pénztárban vásárolt) jegy bemutatásával 20 százalék kedvezményt kap – közölte a Magyar Nemzeti Múzeum pénteken az MTI-vel.

A két intézmény a tárlatok népszerűsítése érdekében a kommunikáció területén is együttműködik. A kiállítások között szintén összekötő kapocs, hogy a Magyar Menyasszony kiállítás kurátora, Simonovics Ildikó divattörténész több szakértői tárlatvezetést tart a Dívák és Ikonok kiállításon.

A Magyar Nemzeti Múzeum Magyar Menyasszony című időszaki tárlatban több száz ismert és ismeretlen nő története elevenedik meg ruháikon, kellékeiken, szerelmes leveleiken keresztül.

A sokszínűen illusztrált tárlat az elmúlt 500 év házasságtörténetén vezeti keresztül a látogatót a 16. századból indulva. A tárlat múzeumi gyűjteményekből és közösségi felajánlásokból építkezik, így a történelmi személyek mellett megjelennek a jelenkor emberei és az ő történeteik is.

A Magyar Zene Háza Dívák és Ikonok című kiállítása mások mellett Rihanna, Billie Eilish, Björk, Lady Gaga, Whitney Houston, Janelle Monáe, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Maria Callas és Edith Piaf személyes történetén, eredeti fellépőruháin, jelmezein keresztül mutatja be a dívák rendkívüli erejét és kreativitását.

A nagyszabású kiállítást a világ legnagyobb iparművészeti és designmúzeuma, a londoni Victoria and Albert Museum rendezte. Az eredeti helyszínen 2024 áprilisában zárt a tárlat, majd utazókiállításként először a Zene Házában látható szeptember 15-ig, ezt követően pedig a világ több fontos múzeumában is bemutatják.

A Dívák és Ikonok tárlat magyar művészek, mások mellett Karády Katalin, Medveczky Ilona, Cserháti Zsuzsa és Péterfy Bori élettörténetével is kiegészült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában