Megújulás

23 órája

Új fejezet kezdődik a Sziget Fesztivál történetében

Új fejezet kezdődik a Sziget történetében a 30. fesztivál után a Sziget főszervezőjének közlése szerint. Kádár Tamás kedden az MTI-nek azt mondta, komoly terveik vannak, hogy egy másfajta, még korszerűbb, még inkább a vendégélményt előtérbe helyező, de az értékeiket jól képviselő rendezvényt valósítsanak meg a jövőben .

MW

Fiatalok távoznak a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetről a 30. Sziget fesztivál zárása után

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Az nem változik, hogy sikeres, és folyamatosan megújuló rendezvényt akarunk, ehhez segítség lehet, hogy az új tulajdonosnak nemcsak anyagi, hanem a portfóliójában található cégeken keresztül üzleti lehetőségei is vannak ezt segíteni” – hangsúlyozta Kádár Tamás az idei, hatnapos Sziget lezárultával.

Másfél hónappal az idei Sziget előtt jelentették be, hogy az amerikai székhelyű KKR magántőkealap 1,3 milliárd fontért, átszámítva több mint 609 milliárd forintért megvásárolja a több európai zenei fesztivál mögött álló Superstruct Entertainment nevű céget.

Kádár Tamás kedden arról számolt be, hogy miután a hétfői zárónap Skrillex és a Fred Again... nagyszínpados koncertjével csaknem teltházas volt, számításaik szerint 400 ezer körül volt az idei összlátogatószám. „Erős volt a szombati napunk is, amikor mások mellett Louis Tomlinson és Martin Garrix is fellépett”.

GARRIX, Martin
Martin Garrix holland dj koncertje a 30. Sziget fesztiválon 
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

A főszervező úgy értékelt, az idei nagyon jó hangulatú Sziget volt, a fesztiválon teljes volt a nyugalom, nem voltak nem várt események.

Már néhány nappal a tavalyi rendezvény zárása után, az idei fesztivál legkorábbi kedvezményes elővételes eladásaiból lehetett látni, hogy nagyobb az érdeklődés a bérletek iránt. Örömmel tapasztaltuk, hogy az idei Szigetre a magyarok bérletvásárlási igénye is megnőtt, úgy látszik, kedvező, jó áron szívesen vesznek bérletet. Ezért ezt az akciót megismételjük, csütörtöktől indul a super early bird időszak a 2025-ös fesztiválra

– fejtette ki Kádár Tamás.

Szólt arról, hogy a Sziget zenei kínálata igazodik a látogatók elmúlt tíz évben látványosan megfiatalodott átlagéletkorához. „Fontos elem, hogy olyan zenei felhozatalt és más programokat tudjunk a fiataloknak mutatni, ami megfelel az ízlésüknek, vonzerő lehet számukra ahhoz, hogy adott esetben érdemes legyen ezért több ezer kilométert utazniuk”.

A múlt szerdai nyitónapon színpadra lépett Kylie Minogue és a pénteki kínálatól Liam Gallagher (ex-Oasis) a valamivel idősebb közönséget is bevonzotta a Szigetre. A már említettek mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott Stormzy, Bebe Rexha, Janelle Monáe, Sam Smith és Raye; a fesztiválon ötven helyszínen több mint ezer program várta az embereket.

Úgy gondolom, jól sikerült az idei line-up összeállítása, amelyet a sokszínűség jellemzett. De a Szigeten nem csak a nagyszínpados fellépőkre érdemes fókuszálni, idén óriási sikerrel játszott például a Fontaines D.C. a Revolut Stage-en, de említhetem azt is, hogy Martin Garrix szombati nagyszínpados bulija után átment a Party Arenába, ahol még egy órát játszott. A látogatók bármerre járnak a Szigeten, mindig találnak valami érdekeset, nem feltétlenül zenei programot, ahol érdemes elidőzni

– mondta a főszervező.

Idén sok-sok év után ismét volt magyar fellépő az esti nagyszínpados műsorsávban, Azahriah csütörtökön közvetlenül az aznapi headliner Halsey előtt lépett színpadra. „Szerintem ez jól mutatja, hogy a Sziget a feltörekvő magyar előadóknak, illetve a már befutott sztároknak is próbál segíteni. Azahriah mellett idén Beton.Hofi is nagyszínpadon játszott, emlékezetes koncertet adott, népszerű volt a Petőfi színpad csak magyar előadókkal, és számos más helyszínen is zenéltek magyar fellépők”.

AZAHRIAH
Azahriah koncertje a Nagyszínpadon a 30. Sziget fesztiválon
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

A szervezők idén is számos lépést tettek a vendégélmény fokozása érdekében - ezek közé tartozott a jóárasított főétel a vendéglátóipari egységekben, a kizárólag öblítéses angolvécé-blokkok telepítése vagy a gyorsabb tájékozódást segítő digitális információs táblák üzembe helyezése. A nagyon meleg és száraz idő miatt viszont megnövekedett az ivóvízigény, és a kijelölt pontoknál általában sorba kellett állni.

„A Hajógyári-sziget közpark az év 360 napján, a fesztivál nem tud külön vízrendszert kiépíteni. Idén kétszer annyi vízpont volt, mint tavaly, valamennyi étkezőrésznél elhelyeztünk külön kulacstöltő pontokat, amelyeket jövőre még sűrűbbre tervezzük” – jegyezte meg.

A szigetre vezető K-híd hosszú évek óta felújításra szorul, ez a főváros hatáskörébe tartozik. Kádár Tamás elmondta az MTI-nek, hogy a fesztivál előtt ígéretet kaptak egy őszi felújítás megkezdésére, ennek egyelőre nincs jele. Hozzátette: legalább az útpályát, valamint az az alatti szerkezetet jó lenne felújítani a K-hídon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában