Rádió egyfejűeknek

2 órája

Mától szól a Csukás Meserádió (videó)

Szeptember 1-jén Csukás Meserádió néven indította el újabb online rádióját a közmédia. A meserádió névadójához, Csukás Istvánhoz hűen gyermekeknek dedikált, szórakoztatóan fejlesztő és biztonságos tartalmakkal várja hallgatóit a nap 24 órájában – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t.

MW

Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze és Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő az Odaadó Ringató elnevezésû családi napon, a közmédia szeptember 1-jén induló új online meserádióját, a Csukás Meserádiót is népszerûsítő rendezvényen a Millenárison 2024. augusztus 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

 A mese benne van az egész életünkben, és a mese akkor válik igazán fontossá a gyerekek életében, amikor felnőttek lesznek

– fogalmazott Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Neve mind a mai napig összeforr Süsü karakterével, így a Csukás Meserádióéval is, hiszen a névadó öröksége előtt tisztelegve Süsü, a sárkány jelenik meg a rádió logójában és szignáljában is.

A tájékoztatás szerint az új adó célja egy értékközvetítő, érzelmi biztonságot nyújtó, ugyanakkor szórakoztató médiatér megteremtése, amely egyben edukatív online rádióélményt kínál a kisgyermekes családoknak.

A meserádió kínálatában kiemelt szerepet kapnak a magyar mesék, illetve olyan máshol nem elérhető, az MTVA Archívumából származó felbecsülhetetlen értékű tartalmak, amelyek kifejezetten gyermekeknek szólnak, például meseklasszikusok ikonikus művészek előadásaiban, akiket ma már csak archív anyagokból ismerhet meg a felnövekvő generáció.

A közlés szerint a szeptembertől induló adó műsorkínálata széles és sokoldalú, a közös szórakozást a családok az egész napot átívelően élvezhetik.

A Mesés reggel és a Mesés délelőtt után a Mesés délután várja hallgatóit, benne a Hangszín Maxim bemutatja című ismeretterjesztő rovattal, amelyben a Jászai Mari-díjas színművész, Szabó P. Szilveszter hallható. A délután másik kiemelt programja a Zenevarázs koncertek, majd a Mesés este következik, benne az Esti mese - Csillagok esti mesefényben című műsorral, amelynek televíziós változata az M2 Gyerekcsatornán is megtekinthető. A műsor különlegessége, hogy napjaink híres és elismert művészei tolmácsolják kedvenc történeteiket egy-egy személyes üzenet kíséretében.

Magyarország új gyerekrádiójának műsorában a nap 24 órájában megtalálhatók a saját gyártású, reklám- és erőszakmentes, környezettudatosságra nevelő gyerektartalmak, továbbá gyermekdalok, hangjátékok, mondókák, versek, klasszikus zenei „kakaókoncertek”, amelyek lehetőséget teremtenek a közös, családi rádióélményre.

A Csukás Meserádió a www.csukasmeseradio.hu oldalon hallgatható, illetve iOS és Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is elérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában