Magyar szemszög

2024.05.31. 13:05

Csak egy fradista van, aki nem a Real Madridnak szurkol a BL-döntőben (videó)

Óriási várakozások előzik meg a Real Madrid és a Borussia Dortmund szombat esti Bajnokok Ligája-döntőjét, ráadásul a magyar klubcsapatok számára sem mellékes, hogy milyen eredmény születik a londoni fináléban. Ha a Real nyer, akkor a Ferencváros kerül kedvezőbb helyzetbe a következő idénybeli Bajnokok Ligája-selejtezőre, ha viszont a Dortmund ünnepelhet, akkor a Paks nyer egy kört az Európa-liga kvalifikációjában. Nem beszélve arról, hogy a Fradi távozó támadója, Lisztes Krisztián szintén a Dortmund sikerével járna jól.

MW

A Real Madrid játékosai, miután 2-1-re győztek a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Real Madrid–Bayern München visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. május 8-án. A Real bejutott a döntőbe

Forrás: MTI/AP

Fotó: Manu Fernández

Sorozatban hatodszor nyerte a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot a Ferencváros, így ismét indulhat majd a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Egyelőre még kérdéses, hogy a Fradi az első vagy a második selejtezőkörben kezd majd, minden a BL-döntő eredményétől függ – olvasható az Origo oldalán.

A Realnak szurkol a Fradi

Már az is kiderült, hogy kik lehetnek a Fradi lehetséges ellenfelei, csak az kérdéses, hogy az első vagy a második selejtezőkörben kezd a fővárosi zöld-fehér együttes. Ha a Borussia Dortmund nyer, akkor az első, ha a Real Madrid nyer, akkor pedig a második körben rajtol az FTC, így egy estére minden bizonnyal sok új fradista szurkolója lesz a spanyol együttesnek…

Ha már az első körben pályára kell lépnie a Fradinak, akkor izlandi, a georgiai, a fehérorosz, és szlovén ellenfelet is kaphat a magyar bajnok – derült ki az Origo oldaláról. A második selejtezőkörben is akadnak bőven olyan csapatok, amelyek a múltjuk vagy éppen az elmúlt években mutatott teljesítményük miatt sokaknak ismerőseknek lehetnek: többek között a bukaresti FCSB, a koszovói FC Ballkani, a nagyon rossz emlékű feröeri KÍ Klaksvík vagy éppen a lengyel Jagiellonia Bialystok.

A Ferencvárosnak két okból is jól jönne, ha kihagyhatná a BL-selejtező első fordulóját: egyrészt az új vezetőedzőnek plusz két hét állna rendelkezésére, másrészt négy helyett csak három párharcot kellene nyernie az FTC-nek, hogy elérje az immár harminchat csapatos Bajnokok Ligája-főtáblát.

A Real Madrid és a Borussia Dortmund szombat esti összecsapását különös módon érdekeltként követi a bajnoki ezüstérmes Paks mellett a zöld-fehérektől távozó Lisztes Krisztián is, akinek az érdekei most merőben ellentétesek szeretett klubjával.

Lisztes a BL-ben?

Kezdjük először az évről-évre remek teljesítményt nyújtó tolnai csapattal, hiszen Lisztes mellett a Magyar Kupa-győztes Paks is jól járna a dortmundiak sikerével: a folyamatos feltöltések eredményeként a Paks nem az első, hanem a második selejtezőkörben kezdené meg szereplését az El-selejtezőben – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A Borussia Dortmund sikere esetén címvédőként lenne érdekelt a következő kiírásban, így a Bundesligának járó ötödik kvóta a sárga-feketékről átszállna a bajnoki hatodik Eintracht Frankfurt csapatára. Lisztes Krisztián így első németországi idényében azonnal a Bajnokok Ligája-főtáblán is bemutatkozhatna, hacsak nem adja őt kölcsön a Frankfurt.

Lisztes tehát máris szembekerül volt csapattársaival. Persze nem biztos, hogy mindegyikkel, az Origo információi szerint ugyanis újabb támadó, Adama Traoré is elhagyhatja az FTC-t. A mali támadóért hajlandó lenne komoly összeget kifizetni a skót Rangers, amely szintén a Bajnokok Ligája-selejtezőjére készül, igaz, a Ferencvárossal ott nem kerülhet szembe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában