Női kézilabda BL

2024.06.03. 11:02

Igazságot szolgáltatott a sors a magyar sikercsapatnak (videó)

Hatodik alkalommal nyerte meg a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligáját. A Bietigheim elleni döntő után a márciusban kinevezett svéd edző, Per Johansson szerint a szezon legjobb teljesítményét nyújtották védekezésben, és óriási élmény volt számára a világ legjobb játékosaival dolgozni. A győriek balszélsője, Fodor Csenge szerint a sors most igazságot szolgáltatott a csapatuknak.

MW

A győztes győri csapat játékosai a trófeával ünnepelnek az eredményhirdetésen, középen Ana Gros, miután 30–24-re nyertek a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott Gyõri Audi ETO KC–SG BBM Bietigheim mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2024. június 2-án. A Győr hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A győriek balszélsője, Fodor Csenge szerint a sors most igazságot szolgáltatott a csapatuknak. A győriek 2019 után készültek újabb BL-győzelemre, az ETO 10. alkalommal lehetett ott a Bajnokok Ligája döntőjében. Per Johansson csapata ebben a szezonban a bajnoki címet és a kupát is elbukta, de az MVM Dome-ban lejátszott fináléban egy percig nem hagyott kétséget, hogy melyik volt a jobb csapat – írta meg az Origo. A szezon meglepetéscsapata, a német Bietigheim elleni 30–24-es győzelem után a svéd szakember dicsérte a csapata védekezését.

JOHANSSON, Per; BRATTSET, Kari
Per Anders Johansson, a győztes Győri Audi ETO KC vezetőedzője (j2), miután csapata 30–24-re nyert a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott Győri Audi ETO KC–SG BBM Bietigheim mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2024. június 2-án
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A védekezés volt a kulcs

A győriek mestere szerint a Bietigheim az utóbbi hónapok teljesítményét megkoronázva ütötte ki a francia Metzet a másik elődöntőben – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Egy olyan csapattal találkoztunk ma, amely talán az egyik legjobb volt az elmúlt hónapban. Nagyon erős, kemény együttesre készültünk, sok egy az egy elleni párharcra. Hatvan percig ez volt a legjobb teljesítményünk védekezésben, mióta én vagyok a vezetőedző

értékelt a BL-döntő után a Győr vezetőedzője, Per Johansson, aki egy némileg meglepő húzással állt el a fináléra, hiszen annak ellenére is lehetőséget adott a kapuban Silje Solbergnek, hogy Sandra Toft bravúrok sorával járult hozzá a továbbjutáshoz.

– Úgy gondoltam, hogy Silje Solbergnek is lehetőséget biztosítok, és ő is hozta ugyanazt, ez volt a kulcs. Szerintem a védelem és a kapusok nyerik a trófeákat, ami a döntőben is bizonyosodott – árulta el a svéd edző.

– Szívemet-lelkemet beletettem, hiszen ez számomra edzőként is óriási esély volt, hogy valami nagyot nyerjek, egy olyan csapattal, amelyhez foghatóval még nem találkoztam – mondta el Johansson, aki hektikus időszakon van túl mióta márciusban munkába állt Győrben. A balszélső, Fodor Csenge szerint most visszaadott valamit a sors Győrnek a korábbi kudarcok után.

A sors elvette, most visszaadta

Fodor felidézte, amikor gödörben voltak a szezon közben, akkor sem érezték kilátástalannak a helyzetüket, a hitüket soha nem veszítették el.

– Ez az aranyérem nagyon különleges az én szívemnek, és szerintem azoknak a csapattársaimnak is, akik részesei voltak az elmúlt években az elbukott döntőknek, illetve a megnyert bronzmeccseknek. Ennyi év után most visszaadott nekünk valamit a sors, megérdemelten nyertünk, nagyon boldogok vagyunk

nyilatkozta Fodor a döntő után. Utolsó mérkőzését játszotta az ETO-ban a távozó Szöllősi-Schatzl Nadine, akinek ezüst- és bronzérme is volt már a BL-ből.

– Amikor már csak néhány másodperc volt hátra és vezettünk, akkor előtörtek belőlem az érzelmek – árulta el a balszélső, aki öt lövéséből hármat értékesített, az utolsó volt a klub ötszázadik találata a négyes döntőkben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

Győri Audi ETO KC–SG BBM Bietigheim (német) 30–4 (17–12)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában