Mol Campus Öbölúszás

2024.06.21. 15:05

Szombaton több mint 1500-an úsznak a Dunában

Június 22-én a Mollal közösen immár másodjára rendezi meg szezonnyitó nyílt vízi úszóeseményét Budapest új, zöld városrészében, a BudaParton, a Flava Beach-nél a Budapest Sportiroda (BSI).

MW

Öbölúszás

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

A Mol Campus Öbölúszás azért különleges, mert a választható négy távot – 500 méter, 1500 méter, 3000 méter és 4500 méter – egy világváros közepén, mégis természetes vízben teljesíthetik az úszók. A Kopaszi-gát környezetével határolt Lágymányosi-öböl ideális és biztonságos helyszíne a versenynek.

Kevés olyan világváros van, aminek a közepén természetes vízben lehet úszóeseményt szervezni. A mi fővárosunkban, Budapesten ez is lehetséges. A Lágymányosi-öbölben, ami gyakorlatilag egy állóvíz, teljesen biztonságos körülmények között tehetik meg az úszók a választott távot. A vízhőfok általában másfél-két fokkal magasabb az öbölben a Duna-mederben mértnél, így a várhatóan 22-22,5 fokos víz is kedvez a velünk úszóknak

– mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója, majd hozzátette: „Az árvíz okozott némi fejtörést nekünk, rendezőknek, ám szerencsére az árhullám levonult és a keddi hivatalos vízmintavétel kiértékelése szerint a vízminőség is kiváló az úszáshoz.”

A már második alkalommal megrendezett Mol Campus Öbölúszással számunkra a cél az volt, hogy a tömegsport területén is szerepet vállaljunk, illetve hogy egy hosszú távú, népszerű, magas színvonalú úszóverseny induljon útjára, ahol gyönyörű környezetben bárki kipróbálhatja az erejét. A helyszínt illetően pedig nem véletlen a választás, hiszen szeretnénk, ha a BudaPart és a Mol Campus környezete mindenki számára ugyanolyan lehetőségeket jelentene, legyen szó sportról, egy jó kávézásról vagy kikapcsolódásról

– nyilatkozta Fetter Balázs, a Mol-szponzoráció vezetője..

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában