Labdarúgás

2024.07.25. 13:15

A Paks nem hibázhat többet, győzelemre törnek a Konferencia-ligában a ciprusi ezüstérmes ellen (videó)

Az Európa-liga selejtezőjéből való kiesés után a Paks labdarúgócsapata a Konferencia-ligába átkerülve a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca ellen javíthat a nemzetközi porondon. A magyar csapat edzője, Bognár György szerint most kezdődik a paksiak számára a nemzetközi kupasorozat, és szeretnék feledtetni a szurkolóikkal a Corvinul elleni EL-kudarcot.

MW

Böde Dániel, a Paks (b) és Antonio Manolache, a Corvinul játékosa a férfi labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában játszott Paksi FC–Corvinul Hunedoara mérkőzésen Pakson 2024. július 11-én. A kupagyőztes Paksi FC 4–0-ra kikapott a román csapattól

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A magyar kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes története második európai kupaszereplése nem indult jól, mivel két hete szervezetlen védekezése  miatt 4–0-ra kikapott hazai pályán a román másodosztályban szereplő Corvinul Hunedoara csapatától, így hiába javított idegenben 2–0-s sikerrel, a továbbjutásra nem volt reális esélye – írta meg korábban az Origo. A lebonyolítási rend viszont újabb javítási esélyt kínál a zöld-fehéreknek immár a harmadik számú sorozatban, ahol Bognár György vezetőedző együttese csütörtökön a ciprusi bajnokság második helyezettjét látja vendégül.

Most kezdődik a tánc

A Paks még sosem találkozott ciprusi riválissal, és a nagyobb nemzetközi rutinja miatt is az AEK Larnaca számít a párharc favoritjának. Azonban ha a Paks megtudja ismételni a múlt heti visszavágón nyújtott teljesítményét, akkor lehet esélye a továbbjutásra. Az alapvető cél azonban mindenképpen az a tolnaiaknál, hogy ezúttal olyan eredményt érjenek el saját közönségük előtt, hogy legyen tétje a jövő csütörtöki visszavágónak.

A Corvinul elleni hazai Európa-liga-selejtező edzőmeccs jelleget öltött, nem úgy nézett ki, mint egy európai kupatalálkozó. A visszavágón szerintem bebizonyítottuk, jobbak vagyunk a vajdahunyadiaknál, de a futball ilyen: elrontottuk az első meccset. Most kezdődik számunkra a nemzetközi kupasorozat

– árulta el Bognár György, a magyar csapat edzője, aki kiélezett csatára számít majd csütörtök este.

– Képben vagyunk a ciprusi bajnokságot illetően. Élcsapatnak számít a Larnaca, az utóbbi években rendszeresen a bajnoki címért küzd, a nemzetközi kupában is van rutinja, biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést játszunk. Papíron most az AEK erősebb nálunk, de az imént elmondottak alapján akár nyerhetünk is – mondta el a tolnai csapat edzője, aki egy 20-szoros magyar válogatott labdarúgóról is szót ejtett, aki a ciprusi együttest erősíti.

Egy régi ismerős

Az AEK-et erősítő Gyurcsó Ádám évek óta Cipruson játszik, és most egy magyar csapat, a Paks ellen fog küzdeni csütörtök este.

– Ádámot gyerekkora óta ismerem. Nagyszerű játékos, sokat jelent, hogy immár évek óta itt, ebben a klubban futballozik, ez azt jelzi, hogy még mindig jól teljesít

mondta el Bognár György, aki hozzátette, hogy a Vasashoz távozott Könyves Norbert helyén Horváth Kevin előtt nyílt lehetőség, hogy bekerüljön a meccskeretbe.

– Gyurcsóval annak idején még játszottunk együtt a válogatottban, kiváló labdarúgó – árulta el a paksiak támadója Böde Dániel, aki szerint a Corvinul elleni fiaskót a Larnaca elleni továbbjutással sem lehetne teljesen feledtetni. A párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.

Konferencialiga, selejtező
2. forduló, első mérkőzés

20.00: Paksi FC–AEK Larnaca (ciprusi)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában