Európa-liga

3 órája

Bognár György: szomorú, hogy Bödét nem tudom az első perctől játszatni (videó)

A labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján a Paks 2–0-ra győzött a román másodosztályú Corvinul ellen Nagyszebenben. Bár az első, paksi találkozón elszenvedett 4–0-s vereség után Bognár György együttese nem tudta kiharcolni a továbbjutást, a magyar edző elégedett volt a csapatával, és csak egy dolgot bánt meg a párharc végeztével.

MW

Böde Dániel, a Paks (b) és Antonio Manolache, a Corvinul játékosa a férfi labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában játszott Paksi FC - Corvinul Hunedoara mérkőzésen Pakson 2024. július 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A hazai 4–0-s vereség után a Paks a továbbjutás nagyon halvány esélyével lépett pályára Nagyszebenben a román kupagyőztes Corvinul Hunyadvár ellen. A Paks ezúttal sokkal jobban játszott, mint otthon – írta meg az Origo.

Jobban játszott a Paks

Hiába a hazai pálya, a román csapat leginkább kontratámadásokkal próbálta meg növelni az előnyét a meccs elejétől kezdve kezdeményezőbb Paks ellen. A 28. percben válogatott csatár, Könyves Norbert kapott jó labdát a kezdő körben, megindult a kapu felé, nem hagyta magát elnyomni, a tizenhatoson belül csinált egy szép cselt, majd Lefter kapujába lőtt 14 méterről. De sajnos korai volt az öröm, mert a videobíró jelezte, hogy Könyves lesen kapta az indítást, így maradt a 0-0. A paksi csapat sokkal bátrabban és harcosabban játszott, mint az első mérkőzésen, s ennek meg is lett az eredménye. 

Könyves Norbert a 78. percben talált be a hazaiak kapujába, majd Böde Dániel 90. perces gyönyörű fejes gólja már a győzelmet jelentette Bognár György együttesének. A magyar szakember az első mérkőzés kudarca után most sokkal kisimultabb arccal értékelte a látottakat.

Az első meccs volt a döntő

Ha Könyves első gólját nem vonta volna vissza a videóbíró, akár még a csodához is közelebb kerülhetett volna a Paks.

– A két mérkőzés alapján a Corvinul megérdemelten jutott tovább. Ellenfelünk különösen az első mérkőzésen játszott sokkal jobban, mint mi. Elégedett voltam a csapatommal, helyére raktunk dolgokat, jól játszottunk, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Sajnos a továbbjutásról az első találkozónk döntött – mérlegelt a második találkozó után Bognár, aki szerint egy dolog döntő lehetett volna a párharcban.

– Bánom, hogy Böde Dánielt nem az első perctől tudom játszatni, mindig meg kell találnunk az optimális harminc-negyven percet – jelentette ki Bognár György.

– Sajnos az első mérkőzésen minden eldőlt, ma próbáltunk minél hamarabb visszajönni a mérkőzésbe. Talán ha az első félidőben sikerült volna gólt szereznünk, még szorosabbá tettük volna a mérkőzést. Örülünk, hogy nyerni tudtunk, de ez most kevés volt a továbbjutáshoz. A Corvinul attól, hogy a másodosztályban játszik, kiváló csapat – mondta el a meccsen egy lesgólt és egy szabályos találatot is szerző Könyves Norbert. 

– A párharc hatalmas tanulsága, hogy minden mérkőzésbe úgy kell belemennünk, hogy mindenki százszázalékosan harcoljon. Úgy gondolom, ez a mérkőzés felkészített bennünket a következő ellenfelekre, akár a nemzetközi porondon, akár a hazai bajnokságban – fogalmazott a csatár

A paksiak nem sokat pihenhetnek, hiszen a jövő héten már a konferencialiga selejtezőjének második körében a ciprusi Larnacával csapnak össze. 

Európa-liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Corvinul Hunedoara (román)-Paksi FC 0-2 (0-0)

Nagyszeben, 10 ezer néző. Vezeti: Peter Kralovic (szlovák)

Góllövő: Könyves (78.), Böde (89.)

Továbbjutott: Corvinul 4-2-es összesítéssel

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában