Konferencia Liga

Tegnap, 12:38

Bognár: Jól használtuk fel a románok elleni buktát, fejben helyretettük magunkat

A román Corvinultól elszenvedett súlyos hazai vereség után kárpótolta a szurkolóit a Paks a Konferencia Liga selejtezőinek a 2. körének első meccsén a ciprusi AEK Larnaca ellen. Az első félidőben Haraszti Zsolt pazar gólja után a magyar csapat még kétszer eredményes volt, így 3–0-s előnnyel utazhat a visszavágóra. A lefújás után Bognár György az egységes csapatjátékot emelte ki, de szerinte a párharc még nincs lefutva.

MW

Papp Kristóf (b), a Paksi FC és Valentin Roberge, a ciprusi AEK Larnaca játékosa

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Paks európai kupaszereplése nem indult jól, mivel az Európa-liga első selejtezőkörében 4–0-ra kikapott hazai pályán a román másodosztályban szereplő vajdahunyadi Corvinul Hunedoara együttesétől. A visszavágót ugyan 2–0-ra megnyerte Bognár György csapata, de ez a továbbjutáshoz kevés volt. A Paks átkerült a Konferencia-ligába, ahol a Gyurcsó Ádámot foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca várt rá a selejtező második fordulójában – írta meg a Magyar Nemzet.

TÓTH Barnabás
Tóth Barna (k), a Paksi FC játékosa 
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Hahn hiányát is kibírták

A 17. percben óriási bombagóllal szerzett vezetést a Paks, majd a félidő vége előtt nagy csapás érte a hazai csapatot, mert egy ütközés után a hétszeres magyar válogatott Hahn János megsérült. Az NB I korábbi gólkirálya nem tudta folytatni a játékot, hordágyon kellett levinni a pályáról – olvasható az Origo oldalán. A második félidőben újabb góllal növelte előnyét a magyar csapat: a 61. percben Vécsei Bálint passza után Tóth Barnabás fordult le a védőjéről, majd 14 méterről leadott lövésébe már csak beleérni tudott a Larnaca kapusa. A 71. percben megint a Paks szerzett gólt, a nyáron érkezett Ötvös Bence egy szöglet után kapásból bombázott a ciprusi kapuba. A magyar kupagyőztes 3–0-ra nyert, és amíg Bognár György pedig elégedetten nyilatkozott a találkozó után, a ciprusi Larnaca trénere, Juan Ferrando csalódottan beszélt a meccsről.

Jót tett a vereség

A ciprusiak mestere szerint sok hibát követtek el, ami megbosszulta magát. 

Olyan hibákat követtünk el, melyeket egy jó csapattal szemben nem szabad. Az első tizenkilenc percben jók voltunk, aztán a helyünkre kerültünk. Rengeteg energiát kellett beleölnünk ebbe a meccsbe, de még így sem sikerült fordítanunk. A visszavágón agresszívabbnak kell lennünk és többet kell birtokolnunk a labdát. A futballban bármi megtörténhet, hiszek a csapatomban

– mondta el Juan Ferrando.

A két héttel ezelőtti vereséget jóra használtuk fel az utóbbi időben, helyrerázódott a mentális egység a csapaton belül. Abszolút megérdemelten nyertünk, jobban játszottunk, mint az ellenfél, de látni kell, hogy jó játékosok alkotják a ciprusi gárdát, és ez a párharcnak még csak az első félideje volt

– intett óvatosságra Bognár György, aki a csapatmunkát emelte ki a győzelem kulcsaként.

Egységes volt a csapatjáték, most kisegítették egymást a játékosok. Koncentrált volt a csapat, futómennyiségben mindenki megtette a magáét

– mondta el a paksiak mestere

A másik magyar csapat, a Fehérvár hátrányból fordítva 2-1-re győzött az azeri Szumgajit vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A paksiak egy hét múlva Larnacában lépnek pályára, a párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar továbbjutójával találkozik a harmadik körben. A fehérváriak pedig a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik majd, ha sikerül továbbjutniuk.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Paksi FC–AEK Larnaca (ciprusi) 3–0 (1–0)

gólszerzők: Haraszti (17.), Tóth (61.), Ötvös (74.)

Szumgajit (azeri)–Fehérvár FC 1–2 (1–1)

gólszerzők: Abdullazada (20.), illetve Christensen (39.), Spandler (52.)



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában