Európa-liga

2024.08.30. 09:04

Dibusz Dénes: nagyot küzdöttünk, de érthetetlen, hogy miért nem tudtunk betalálni

Az Európa-liga főtáblájára jutó Fradi edzője szerint nem játszottak jól, de a kitűzött célt sikerült elérniük.

MW

Mohamed Ali Ben Romdhane, a Ferencváros és Sebastian Herera, a Borac játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 4. fordulójában

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Borislav Zdrnja

Az Európa-liga rájátszásának visszavágóján a Ferencváros Banja Lukában rendkívül küzdelmes mérkőzésen, tizenegyesekkel győzte le a Borac csapatát, és feljutott az Európa-liga főtáblájára. A zöld-fehérek magyar válogatott kapusa Dibusz Dénes szerint a küzdőszellemmel nem volt gond, ám a száznyolcvan perc alatti gólképtelenség már a megmagyarázhatatlan kategória. A vezetőedző Pascal Jansen pedig arra utalt, hogy a játékosai kicsit ráfeszültek a meccsre.

A Fradi szenvedését látva a bosnyák bajnok ellen, a továbbjutáson kívül sokkal több pozitívumra nem számíthatunk csütörtök este. A Ferencváros sorozatban hatodszor lett főtáblás a nemzetközi kupákban, ebből negyedszer került be az Európa-liga csoportkörébe. Tény, nagyon megszenvedtek a zöld-fehérek a Borac Banja Luka ellen derült ki az Origo oldaláról.

Nem tudták eltalálni a kaput

A zöld-fehérek az odavágón, mind pedig a visszavágón képtelenek voltak betalálni a bosnyák csapat hálójába, és csak a Borac kapusának, Manoljovicsnak köszönhető – hatalmasat hibázva büntetőhöz juttatta a teljesen elképzelés nélkül játszó Fradit, amely Varga büntetőből lőtt góljával a pokol tornácáról táncolt vissza – írta meg a Magyar Nemzet. A csapat teljesítményéről nehéz jót mondani, hiszen akciógólt nem tudtak a Boracnak lőni valamivel több, mint 210 perc alatt, és a két találkozó nagy részében szinte felismerhetetlen volt, hogy milyen elképzeléssel lépett pályára a Ferencváros. Nem véletlen, hogy a zöld-fehérek csapatkapitánya, Dibusz Dénes a banja lukai meccset követően igencsak keresgette a szavakat.

– Önkritikusnak kell lennünk. Száznyolcvan perc gól nélkül finoman szólva is kevés, arra meg egyszerűen szavakat sem találok, hogy a boszniai visszavágón a rendes játékidőben a kaput sem tudtuk eltalálni. Sőt, a hosszabbításban hátrányba kerültünk, de szerencsénkre Manoljovics hibázott végre egyet, így tizenegyesből sikerült egyenlítenünk, és az utolsó erőtartalékainkat is mozgósítottuk – nyilatkozta a Fradi kapusa.

– A hazaiak jól zárták le a területeket, a játék ritmusát sem éreztük, és csak a hosszabbításban alakítottunk ki helyzeteket. A küzdőszellemet nem érheti kritika, de otthon és idegenben sem játszottunk jól a Banja Luka ellen. A szétlövésnél jobbak voltunk, ráadásul a szerencse is velünk volt – fogalmazott Dibusz Dénes, akinek edzője, a holland Pascal Jansen igyekezett a pozitívumokat megtalálni a párbajban

Ráfeszültek a meccsre

A szakember úgy érezte fáradt a csapata – vajon mitől, ugyanis egy hete játszottak utoljára tétmeccset –, de innentől kezdve kizárólag a főtáblára és az ott játszandó meccsekre kell majd figyelni – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

– Szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy bejutottunk az Európa-ligába, ez volt a cél. A teljesítmény persze más kérdés, hiszen hazai pályán és ezúttal sem játszottunk jól. Nem tudtunk elég helyzetet kialakítani, fáradtak is voltunk, egy kicsit ráfeszültünk erre a meccsre – nyilatkozta Jansen, aki kiemelte a támadójáték negatívumait.

– A labdabirtoklással nem volt baj, de a támadó harmadban voltak problémáink, nem volt meg elől az elvárható minőség, nem voltunk elég jók a labdával, nem tudtuk megcsinálni az egy az egyeket, nem jöttek a kulcspasszok. Az első félidőben szenvedtünk, sok labdát eladtunk, sárga lapokat is kaptunk, ezért kénytelen voltam változtatni a szünetben – árulta el a holland edző, aki szerint immár a főtáblás ellenfeleikre kell majd figyelniük. A Ferencváros a második kalapba került az Európa-liga megújult főtáblás küzdelmének 36 csapatos mezőnyében. A pénteken 13 órakor kezdődő sorsoláson minden klub a négy kalapból két-két ellenfelet kap, egyikkel otthon, a másikkal idegenben találkozik a nyolcfordulós alapszakasz során. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik. Az El fináléját május 21-én a bilbaói San Mamés Stadionban rendezik.

Európa-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó

Borac Banja Luka (bosnyák)-Ferencvárosi TC 1-1 (0-0, 0-0, 1-0) - 11-esekkel: 2-3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában