Elképesztő kivásárlási ár

5 órája

A Real brazil cselgépét a világ legjobban fizetett focistájává tennék az arabok

Az európai klubfutball sztárjai továbbra is a szaúd-arábiai csapatok célkeresztjében szerepelnek . Mostanában éppen Vinícius Júniort akarják megszerezni, de a Real Madrid brazil támadója egyelőre nem adta be a derekát, pedig az al-Ahli öt évre szóló szerződésében a madridi fizetésének hússzorosát kínálja a klasszis labdarúgónak.

MW

Vinícius Júnior, a Real Madrid brazil támadója

Forrás: AFP

Fotó: Frederic J. Brown

Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema, Sadio Mané, N'Golo Kanté, Roberto Firmino – csupán néhány név azok közül, akik Európában lettek világhírű futballisták, hogy aztán levezetésként Szaúd-Arábiában még annyi pénzt keressenek, amivel ükunokáig megélhetését is biztosíthatják. A Közel-Keleten azt szeretnék, ha Vinícius Júnioré lenne a következő név a sorban, ezért őt és a Real Madridot is ostromolják – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Borussia Dortmund v Real Madrid CF - UEFA Champions League Final 2023/24
Vinícius Júnior, a Real Madrid sztárja
Forrás: AFP

Csillagászati összeget keresne

A királyi gárdának korábban sem okozott problémát a gólszerzés, a jövőben pedig aztán pláne nem lehet ezzel gondjuk, hiszen a nyártól a világ egyik legjobb csatára, Kylian Mbappé is a csapatot erősíti. Ezt figyelembe véve akár meg is válhatnának a brazil szélsőtől, akinek 2027 nyaráig szól a szerződése, de a spanyolok nem nyitottak a szaúdiak ajánlatára, legfeljebb akkor gondolkodnának el rajta, ha kifizetnék Vinícius kivásárlási árát, ami kereken egymilliárd euró. A hírek szerint erre még a kérők sem vetemednének, de 400 millió eurót megadnának a madridi csillagért. Ez még így is majdnem a duplája lenne a jelenlegi átigazolási rekordnak, vagyis a 222 millió eurónak, amit 2017-ben a Paris Saint-Germain utalt át a Barcelonának Neymarért – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

Az al-Ahli öt évre szóló szerződésében évi 200 millió eurót sem sajnálna kifizetni a brazilnak. Vagyis Vinícius öt év alatt egymilliárd eurót (400 milliárd forintot) tehetne zsebre, nagyjából a hússzorosát a madridi fizetésének. 

A brazil támadó az előző szezonban huszonhat meccsen 15 gólt és 6 gólpasszt ért el a spanyol bajnokságban, a Bajnokok Ligájában tíz meccsen 6-szor talált be, és 5 gólpasszt adott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vinícius még csak 24 éves, tehát még messze nem jár a pályafutása azon szakaszában, hogy a levezetésről kellene elmélkednie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában