Kl-selejtező

2024.08.29. 21:15

Kikapott és kiesett a Paks

Az idegenbeli döntetlent követően a Paks 3-0-ás vereséget szenvedett a cseh Mlada Boleslavtól a csütörtöki visszavágón, így 5-2-es összesítéssel búcsúzott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

MW

Tóth Barna, a Paks játékosa (b2) kapura lő a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőkörében játszott Paksi FC - FK Mladá Boleslav mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. augusztus 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A vendégek a második félidő elején két gólt szerezve döntötték el a párharcot, majd a hajrában állították be a végeredményt, így ők jutottak a harmadik számú európai kupasorozat 36 csapatos főtáblájára. 

A magyar kupagyőztes Paks története során először juthatott volna főtáblára nemzetközi porondon.

Bátran kezdett a Paks, ezt jelezte, hogy először a csehek kapusának kellett védenie Vécsei lövésénél. A jó iramú találkozón mindkét védelem jól zárt, így a lendületes támadások ellenére nagy helyzetek nem alakultak ki. Csak egy-egy beadás és távoli lövés okozott izgalmat, Simonnak az első húsz percben kétszer kellett hárítania, Jawo fejesénél bravúrra is szüksége volt. A játék képe kiegyenlített volt, de valamelyest a magyar kupagyőztes volt veszélyesebb, de a befejezések pontatlanok voltak, így rendre elkerülték a cseh kaput. 

A térfélcserét követően a Mlada Boleslav az első támadásából vezetést szerzett, majd néhány perc múlva megduplázta előnyét. Innentől kényszerhelyzetbe került a Paks, amely kétgólos hátrányban kitámadott, ezt kihasználva viszont sokkal veszélyesebb kontrákat vezetett az ellenfél, s elsősorban Simon bravúrjainak köszönhetően nem nőtt a különbség. Három félidőn át egyenlő erők csatáját hozta a párharc, a negyedikben viszont a Mlada Boleslav a Paks fölé nőtt, a hosszabbításban pedig a harmadik góllal a kegyelemdöfést is megadta a zöld-fehéreknek. 

Konferencia-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó: 

Paksi FC-Mlada Boleslav (cseh) 0-3 (0-0) 

Paks, v.: Lawrence Visser (belga) 

Továbbjutott: a Mlada Boleslav 5-2-es összesítéssel. 

gólszerzők: Jawo (48.), Kralik (55.), Pulkrab (92.) 

sárga lap: Ötvös (54.), illetve Trmal (81.), Pulkrab (85.), Suchy (88.) 

Paksi FC: 

Simon - Ötvös, Kinyik, Vas - Osváth, Vécsei (Balogh, 68.), Papp, Mezei (Böde, 57.), Szabó J. (Szabó B., 76.) - Haraszti (Silye, 57.) - Tóth 

Mlada Boleslav: 

Trmal - Kostka, Kral, Kralik, Fulnek (Kadlec, 78.) - Sakala (Donat, 90.), Suchy - Jawo (Langhamer, 64.), Vydra, Kusej (Pulkrab, 78.) - Ladra (Matejovsky, 90.)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában