Tolnai siker

2 órája

Legyőzte otthon a Nyíregyházát a Paks

A Paks 2-1-re legyőzte vendégét, a Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában, vasárnap.

MW

A végül vesztes Nyíregyháza találata

Forrás: Szon.hu

Fotó: Kovács Péter

Az idényt győzelemmel kezdő Nyíregyháza sorozatban harmadszor kapott ki az élvonalban, a Paks szezonbeli második hazai bajnokiját is 2-1-re nyerte meg.

A legutóbbi szezonban második Paks jövő héten a cseh Mlada Boleslav ellen száll harcba a Konferencia-liga főtáblájáért. A sorozatterhelés miatt két pihenőnapot kaptak a paksi játékosok az újonc elleni találkozót megelőzően.

A két fél 2015 februárja után futott össze ismét élvonalbeli bajnokin. Gyorsan, már az első lehetőségét kihasználva vezetést szerzett a házigazda: jobboldali szöglet után a megcsúsztatott labdát a 100. paksi meccsét játszó Kinyik továbbította négy méterről a kapuba. Az aktívabban futballozó Paks akarata érvényesült, így az egykor Pakson futballozó Tamás egy kényszerítő után némi meglepetésre egyenlített, sőt, Kovácsréti is betalált a vendégek közül, igaz, lesről. Bese nagy védésével ugyan őrizte a döntetlent a Nyíregyháza, ám a Paks a szünet előtt újra vezetést szerzett, amikor Silye külsővel, kapásból lőtt védhetetlenül a kapuba.

A fordulást követően harcos szellemiségben igyekezett ismét egalizálni a nyírségi alakulat, ám nem járt sikerrel, a Paks pedig visszavette az irányítást. A hajrára visszaesett valamelyest az iram, egy összefejelés miatti ápolási szünet is megtörte a ritmust. A vendéglátók a hajrában Zimonyi révén újabb gólt szereztek, ám les miatt nem adta meg ezt a játékvezető, míg a nyírségiek próbálkoztak ugyan a végjátékban, de nagy helyzetet már nem tudtak kidolgozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában