Konferencia-liga

2 órája

A Paks a meccs végén megszórta hazai pályán a montenegrói Mornart (videó)

A Paksi FC háromgólos győzelmet aratott a vendég montenegrói Mornar felett a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának első, szerdai mérkőzésén.

Böde Dániel, a Paks (j), valamint Stefan Popovic (b) és Stefan Popovic (k), a montenegrói Mornar játékosa

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Bár az első félidőben is fölényben játszott a magyar kupagyőztes, akkor nem sikerült vezetést szereznie, csak emberelőnybe került, ezt kihasználva pedig a második játékrészben Böde Dániel fejesével jutott előnyhöz. A rivális kilenc játékossal maradt az utolsó bő fél órára, ezt pedig a Paks két hosszabbításban szerzett góllal büntette meg Szabó Bálint és Tóth Barna révén.

SZABÓ János
Szabó János, a Paks (j) és Sinisa Stevanovic, a montenegrói Mornar játékosa 
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Remekül kezdte az összecsapást a Paks, a montenegrói hálóőrnek kétszer is védenie kellett az első tíz percben, továbbá Harasztinak is volt egy veszélyes lövése, amely nem sokkal kerülte el a kaput. Később kiegyenlítődött a játék, a vendégek első gólszerzési kísérletére pedig bő félórát kellett várni. A magyar kupagyőztes aztán - a videobíró segítségével - emberelőnybe került a 40. percben, mert a Mornar francia csatára csúnyán letalpalta Vécseit. Ennek ellenére a szünet előtti percekben a montenegrói csapat szerezhette volna meg a vezetést, Szappanos viszont ezt megakadályozta két szép védéssel.

BÖDE Dániel
Böde Dániel, a Paks játékosa (k)
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás:  MTI

 

Térfélcserét követően létszámfölényét kihasználva sokkal többet birtokolta a labdát a Paks, azonban komoly helyzetet egy ideig nem tudott kidolgozni. A mezőnyfölény aztán góllá érett, mert bár Windecker fejese a bal kapufán csattant, de a kipattanóból gólpasszt adott a fejjel eredményes Bödének. Nem sokkal később még nagyobb bajba került a Mornar, mivel második játékosa is a kiállítás sorsára jutott, miután ököllel arcon vágta ellenfelét. 

A tolnaiak sokáig nem tudták kihasználni a nagy lehetőséget, hogy a kettős emberfórt érvényesítve még nagyobb előnyt alakítsanak ki a hátralévő félórában a visszavágóra, végül a hosszabbításban - ismét a videobíró segítségével - kapott büntetőt Szabó Bálint váltotta gólra, majd Tóth adta meg a kegyelemdöfést a riválisnak.

A mérkőzés hajrájában kissé elszabadultak az indulatok, a lecserélt montenegrói játékos bójákat rugdosott, amiért kapott sárga lapot, az őt ápoló gyúrót pedig eltalálták a nézőtérről bedobott tárggyal, de csak öt másodperc elteltével esett össze, majd szóváltásba keveredett a hazai drukkerekkel.

A visszavágót jövő kedden rendezik Podgoricában. A párharc győztesére a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer-Seva továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Paksi FC–Mornar (montenegrói) 3–0 (0–0)
Paks, v.: Dzmitri Dzmitrieu (fehérorosz)
gólszerzők: Böde (59.), Szabó B. (98., 11-esből), Tóth (100.)
piros lap: Ondong-Mba (40.), Djurisic (62.)
sárga lap: Djurisic (60., 62.), Kaludjerovic (64.), Zoric (86.), Popovic (92.)

Paksi FC: Szappanos - Ötvös, Kinyik, Szabó J. - Osváth, Vécsei (Szabó B., a szünetben), Papp (Mezei, 68.), Windecker (Zimonyi, 73.), Vas - Haraszti (Kocsis, 82.), Böde (Tóth, 73.)

Mornar: Popovic - Stevanovic, Ljutica, Mitrovic, Vukotic (Seratlic, 66.) - Kaludjerovic, Zoric (Cetkovic, 85.), Djurisic - Kishi (Vukovic, 66.), Ondong-Mba, Vusurovic (Trifunovic, 93.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!