Ismét bekavart a vízminőség

1 órája

A Szajna szennyezettsége miatt elhalasztották a triatlonosok versenyét

Néhány órával a rajt előtt vasárnapról hétfőre halasztották a triatlonosok versenyeit – így Mocsári Bence döntőjét is – a párizsi paralimpián.

MW

Illusztráció/Az olimpiai csapatokat szállító hajók a Szajna folyón haladnak a 2024-es párizsi nyári olimpia megnyitóünnepségén 2024. július 26-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

A döntést a Szajna nem megfelelő vízminősége miatt hozták meg a szervezők.

Az elmúlt két nap esőzései után a legfrissebb tesztek vízminőség-romlást mutatnak. A víz a Nemzetközi Triatlon Szövetség által meghatározott elvárások alapján nem alkalmas úszásra

– közölték a házigazdák.

Az eredeti tervek szerint két napon, vasárnap és hétfőn került volna sor a sportági versenyekre, de időközben az időjárási előrejelzések ismeretében az egész programot vasárnapra rakták. Most ez módosult.

A Szajna vízminősége miatt már a három hete zárult olimpián is halasztani kellett versenyt, és a házigazdákat többször is kritika érte.

Az első paralimpiáján szereplő Mocsári Bence a PTS5-ös kategóriában lesz majd érdekelt, a versenye a mostani állás szerint hétfőn 12.20 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában