Átigazolások

1 órája

A Fradi-szurkolók korábbi kedvence Pakson kötött ki, az Újpest válogatottakat igazolt (videó)

Szeptember 3-án, kedden zárult le az átigazolási időszak az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, és a klubok az utolsó napon is aktívak voltak a piacon. A bajnok Ferencváros a szerb bajnokság gólkirályával kötött szerződést, a Magyar Kupa-győztes Paks pedig a korábbi magyar válogatott támadót, Varga Rolandot igazolta le. A tulajdonosváltáson átesett és a bajnokságot lendületesen kezdő Újpest FC főleg magyar játékosokkal erősített.

MW

A magyar válogatott edzése Teliben 2021-ben. A képen Lang Ádám, Varga Roland, Schön Szabolcs, Sallói Dániel

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Két hónap után kedd este lejárt a határidő, mostantól már csak szabadon igazolható játékosokat szerződtethetnek az NB I-es klubok. A bajnokság rajtja előtt még a nyíregyháziak, az újpestiek és a zalaegerszegiek voltak a legaktívabbak a játékospiacon. Azóta az Újpest már két válogatott játékos játékjogát is megszerezte – írta meg a Magyar Nemzet.

A szerb gólkirály a Fradiban is bizonyítana

A lila-fehérek célja nem titkoltan az, hogy a keret fele hazai játékosokból álljon, ennek megfelelően is erősítettek. Mások mellett a Fehérvártól érkezett, válogatott tapasztalattal rendelkező Bese Barnabás, Fiola Attila és a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccsekre meghívott Gergényi Bence is az Újpestet választotta. A Fradival is hírbe hozott, legutóbb kölcsönben Kecskeméten futballozó, egyébként az olasz első osztályú Torinót erősítő, kétszeres válogatott Horváth Krisztofer, illetve szintén Olaszországból, a Fiorentina utánpótlásából tért haza Újpestre a húszéves Dénes Adrián – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

Az Újpest az elmúlt hetekben kétszer is nyerni tudott, ezzel már negyedik a pontversenyben, erősítéseinek köszönhetően beleszólhat akár a dobogósok küzdelmébe is. Az Európa-liga főtáblájára jutott Ferencváros nyári szerzeményei közül a legnagyobb dobás kétségkívül a szerb bajnokság előző kiírásában társgólkirály, Matheus Saldanha volt. A 25 éves brazil támadó az FK Partizan csapatától érkezett, de korábban hazáján kívül Japánban, Kínában és Azerbajdzsánban is megmutatta a tudását. 

– Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk. Tudjuk, hogy milyen sok mérkőzés vár ránk, és az elvárások is magasak. Ezért szerettünk volna még a csatár posztra egy minőségi játékost igazolni. Úgy gondoljuk, hogy mind a kora, mind a játékstílusa, képességei alapján nagyon sokat tud segíteni a jövőben – fogalmazott Hajnal Tamás sportigazgató a csatárról, aki hárommillió eurójába került a zöld-fehéreknek, vagyis ez az NB I történetének legdrágább átigazolása, eddig Stjepan Loncar állt a vonatkozó lista élén.

– Már sokat hallottam a klubról, Marquinhos jó barátom, ő csak jókat mesélt a Fradiról. Szeretném én is letenni a névjegyem ennél a nagyszerű egyesületnél. Bízom benne, hogy a szurkolók hamar befogadnak, és gólokkal hálálom meg a bizalmat – nyilatkozta Saldana.

Varga Roland Paksra igazolt

Nagy volt a játékosmozgás a Paks csapatánál is a nyáron. Könyves Norbert, Szappanos Péter és Volter Patrik távozott, Kovácsik Ádám, Ötvös Bence, illetve Zimonyi Dávid pedig csatlakozott a gárdához. Utóbbi névsorba iratkozott fel kedden Varga Roland, akit a székelyföldi Sepsi OSK-nál való szerződése lejártával szerzett meg a Paks – olvasható az Origo oldalán.

– Nagyon örülök, hogy Paksra szerződhettem, és nagyon motivált vagyok. Tudom, hogy egy igazán jó csapatba érkeztem, ahol szeretnék élni a kapott lehetőséggel. Úgy látom, itt minden szinten minden sikerre megvan a lehetőség – árulta el a 24-szeres magyar válogatott Varga Roland, aki kalandos utat járt be, míg eljutott új állomáshelyére. Varga Olaszországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Lengyelországban is légióskodott, Magyarországon pedig hosszabb-rövidebb időre az MTK, a Győr, az Újpest és a Ferencváros futballistája volt, a zöld-fehérek színeiben négy bajnoki címet hódított el. 

A Kl-kvalifikáció negyedik körében a jóval erősebb Fiorentina ellen kétszer is döntetlenre végző, ám büntetőpárbajban alulmaradt Puskás Akadémia mindössze a Honvédtól kölcsönbe megszerzett Kerezsi Zalánt és a holland FC Groningentől igazolt Laros Duarét jelentette be. A tabella utolsó harmadában szereplő magyar klubok aktívak voltak az átigazolási időszakban, az ő igazolásaikról ide kattintva olvashat bővebben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában