Kézilabda NBI

2 órája

A Győr mindent meg akar nyerni, a Fradi a BL-győzelemről is álmodik

A női kézilabda NB I kedden rajtoló új idényében a kiélezett versenyfutás várható a bajnoki címért és az európai kupaszereplést érő pozíciókért is. Ahogy a korábbi években megszokhattuk, a Bajnokok Ligája-címvédő Győr és az elmúlt szezonban bajnok és kupagyőztes Ferencváros versenghet a dobogó felső fokáért.

MW

Forrás: MW

Fotó: Árvai Károly

Azonnal egy olyan meccsel kezdődik a női kézilabda-bajnokság, amely tavaly szinte eldöntötte a bajnoki címet. Az előző szezonban hatalmas meglepetésre a Mosonmagyaróvár legyőzte a Győri Audi ETO KC csapatát, és ezzel a Ferencváros azonnal lépéselőnyhöz jutott. Idén már az első fordulóban bosszút állhatnak a győriek, hiszen a megyei mumusukat fogadják a szezonnyitón – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A Fradi a Budaörs ellen kezdi meg a bajnoki küzdelmeit.

A Győr mindent megnyerne

A BL-ben érdekelt két csapat keretében egyaránt jelentős változások történtek: Győrbe beállón és jobbszélsőn kívül minden posztra érkezett minőségi játékos, kérdés, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes dán Kristina Jörgensen hogyan pótolja majd a visszavonult, az elmúlt években a csapat arculatát meghatározó Stine Oftedalt. Per Johansson vezetőedző nehéz helyzetben vette át az együttes irányítását márciusban, a BL-elsőség és a játékban történt előrelépés folytatást ért számára – írta meg a Magyar Nemzet.

Az ETO-nál nem kell gondolkodni a célkitűzéseken: évről évre azt várják el, hogy mindent megnyerj. Ez persze nagyon nehéz, de nem lehet más célunk

 – nyilatkozta a klub honlapján Johansson, aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya is

Jörgensen mellett érkezett még az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég balátlövő, Kristine Breistöl, a világbajnoki arany- és olimpiai ezüstérmes francia kapus, Hatadou Sako, valamint három holland játékos is. Az Audi-ETO női kézilabdacsapatát működtető kft. ügyvezetője Endrődi Péter a Kisalföldnek elmondta, hogy aki győri zöld–fehérben pályára lép, annak a Ferencváros elleni mérkőzés nem egy a sok közül, illetve az ETO-szurkolóknak a bajnoki arany felér a BL-győzelemmel.

A Fradi a BL-ről is álmodik

A fővárosiaknál az érkezők névsora erősebbnek tűnik a távozókénál, így az együttest ugyancsak idény közben, igaz, még októberben átvevő dán Allan Heine vezetésével minőségi kerettel vág neki a szezonnak a címvédő. Az FTC két orosz és két francia játékossal erősített: érkezett az olimpiai arany- és ezüstérmes irányító, Darja Dmitrijeva, a jobbátlövő Valerija Maszlova, a kapus, Laura Glauser valamint a hozzá hasonlóan olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes balátlövő, Orlane Kanor. Az olimpikon beálló Bordás Réka visszatért váci kölcsönadását követően. Távozott Kisfaludy Anett, Kovács Anett és Kukely Anna is.

Az előző évad óriási sikert hozott, duplázott a csapat, ami hatalmas eredmény. Most mindenki ezt foga várni tőlünk, és egyébként én is ezt várom magunktól, de természetesen ott van még a Bajnokok Ligája is. Dinamóval és a CSZKA Moszkvával már voltunk a FINAL4-ban, de nem voltunk eredményesek, a Fradinál ennél többet szeretnék. Ugyanúgy, ahogyan itt mindenkinek, nekem is az álmom, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Azon leszek, hogy ez sikerüljön 

– tett ígéretet a szurkolóknak az orosz Darja Dmitrijeva. 

A Győr és az FTC az idei naptári évben már nem találkozik egymással. Először a Népligetben mérkőznek január 4-én, majd az ETO otthonában találkoznak május 10-én. A két sztárcsapat mögött nagy lesz a tülekedés: az elmúlt szezonban a BL-ben várakozáson felül szereplő Debrecen ezúttal a második számú nemzetközi kupasorozatban, az Európa-ligában indul, akárcsak riválisai, a dobogóért és az európai kupaszereplésért harcba szálló Mosonmagyaróvár és Vác. A mezőny üde színfoltja lehet a Mol Esztergom, amelynek a korábbi FTC-edző és szövetségi kapitány Elek Gábor irányításával és remek igazolásokkal merészebb céljai is lehetnek a bennmaradás kiharcolásánál.

Női NB I

Győri Audi ETO KC-Motherson Mosonmagyaróvári KC 18.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában