Elismerő szavak

2024.09.10. 09:06

A bosnyákok edzője okos embernek tartja Rossit, és szereti a magyarok játékát

A Nemzetek Ligája csoportmeccseinek első körében a magyar és a bosnyák válogatott is súlyos vereséget szenvedett, és a két csalódott válogatott kedden este 20.45 órakor egymással csap össze a Puskás Arénában. Az ellenfél szövetségi kapitánya Sergej Barbarez lelkes híve a magyar csapatnak, és nagyon tiszteli Marco Rossi munkáját.

MW

Sergej Barbarez szövetségi kapitány a bosnyák válogatott sajtótájékoztatóján a Puskás Arénában 2024. szeptember 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Az 52 éves szakvezető Sergej Barbarez a találkozót felvezető sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, biztos abban, hogy a németektől elszenvedett szombati 5–0-s vereség nem fogja tönkretenni mindazt, amit Magyarország Marco Rossi szövetségi kapitány vezérletével az utóbbi években elért – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Rossi okos ember

A magyarok viszonylag kevés alkalommal, mindössze négyszer találkoztak eddig a bosnyákokkal, akik a mostani NL-kiírást a hollandok vendégeként elszenvedett 5–2-es vereséggel indították szombaton. 

Egy ilyen eredmény hathat negatívan, de akár pozitívan is, ezért amondó vagyok, hogy várjuk meg a keddi meccset, azon majd meglátjuk, mire számíthatunk az ellenfelünktől

– nyilatkozta Barbarez. 

Marco Rossi szerint nem lehet kijelenteni, hogy a magyarok az esélyesei a keddi találkozónak, a bosnyák szakvezető ezek után dicsérte a kollégáját

– derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Ez azt mutatja, hogy a szövetségi kapitány egy okos ember

– nyilatkozta Sergej Barbarez. 

Eddig két döntetlen mellett két győzelem a magyar mérleg, de a veterán Edin Dzeko fémjelezte rivális egyáltalán nem képvisel gyenge játékerőt, amit mutat az is, hogy már az NL A divíziójában szerepel.

Mindig elmondom, nekünk tudnunk kell, hogy hol a helyünk, el kell tudnunk helyezni magunkat a világ labdarúgásában. Magyarország ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, ráadásul olyan játékosai vannak, akik élklubokban játszanak. Szeretem nézni a játékukat

– méltatta a riválist a bosnyák kapitány.

Változás a magyar csapatban

A hollandoktól az első fordulóban elszenvedett 5–2-es vereségről Barbarez azt mondta, hiányzott a csapatából az agresszivitás, ezért egyáltalán nem elégedettek. 

A hibák a labdarúgásban mindig benne vannak, ha nem így lenne, akkor minden mérkőzés 0–0-val zárulna. Persze, azt is tudni kell, hogy minden egyes válogatottnak, amely Hollandiával kerül szembe, biztosan lesznek gondjai. A hollandok kezdő tizenegyében brutálisan jó futballisták szerepelnek, és van még nekik hasonló képességűből nagyjából huszonkettő. Számunkra az a lényeg, hogy bárkivel is kerülünk szembe, legyen saját elképzelésünk

– fejtette ki Barbarez. 

Egyelőre magyar szempontból az a legnagyobb kérdés, hogy a játékosoknak mennyire sikerül összeszedniük magukat a súlyos düsseldorfi vereséget követően és ki tudják-e engesztelni a szurkolókat, akik viszont lehetséges, hogy már egy minimális különbségű győzelemmel is elégedettek lennének.

 Rossi a nyitómeccs lefújását követően azt mondta, ha nem sikerül ebből a vereségből felállniuk, akkor „mindenkinek el kell tűnnie a színről”. A bosnyák csapat elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretében egy változás történt – derült ki az Origo oldaláról. A 20 éves Yaakobishvili Antal elhagyta az edzőtábort és csatlakozott az U21-es együtteshez, amely 17.45-kor Európa-bajnoki selejtezőn fogadja a spanyolokat. A magyar válogatott 20.45-től, a Puskás Arénában játszik Bosznia-Hercegovina együttesével az NL második fordulójában, az A divízió 3. csoportjában.
Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 2. forduló

Magyarország–Bosznia-Hercegovina, Puskás Aréna 20.45

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában