Saját útját járja

2024.09.10. 11:00

Nehéz elcsábítani a legkisebb Dárdait a németektől, a City magyar tehetsége a vb-ről álmodik

Németként lőtt gólt az olaszok ellen Dárdai Bence, aki nemrég debütált a Bundesligában a Wolfsburg színeiben. Miközben Dárdai Pál két idősebb fia, Palkó és Márton a magyar labdarúgó-válogatott tagja, öccsük a német U19-es csapattal a közelgő, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre is készül. Dárdai Bence szombaton az olaszok ellen játszott, ma pedig Anglia ellen léphet pályára. Amíg a legfiatalabb Dárdai egyre távolodik a magyar válogatottól, addig a Manchester City U21-es magyar válogatott játékosa, Michael Okeke szép jövő előtt állhat a nemzeti csapatban.

MW

Drdai Bence Dárdai a német U19-es válogatott színeiben szerzett gólt Olaszország ellen

Forrás: Magyar Nemzet/ Instagram / Dárdai Bence

Dárdai Bence a múlt hét óta a német korosztályos csapattal készül, szombaton az olaszok ellen szabadrúgásból lőtt egyenlítő gólt, de aztán 2–1-re kikaptak – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pál fiait mindig is furcsa volt német mezben látni, de egyre kevésbé szokatlan. Palkó és Márton is játszottak a különböző német U-válogatottakban, most pedig Bence járja ezt az utat.

A legkisebb Dárdai kivár

Dárdai Bence 2021-ben mutatkozott be az U16-os német csapatban, tavaly pedig épp Magyarországon ünnepelt U17-es Európa-bajnoki címet németként. A bátyjai végül magyar válogatottak lettek, de arra semmi garancia sincs, hogy Bence is az lesz. Nemrég a Wolfsburg hivatalos honlapján kérdezték erről a fiatal játékost, aki a papírforma szerint a mindkét ajtót nyitva hagyó választ adta – írta meg a Magyar Nemzet

Testvérei példájából is kitűnik: kivárni nem a magyar, hanem a német válogatott miatt kell, és minél gyorsabban minél magasabbra jut, annál nehezebb lesz elodázni ezt a döntést. Dárdai Bence bizonyos szempontból más, mint a testvérei. Miközben Palkó és Márton jelenleg is a Hertha futballistája a másodosztályban, ő ahogy betöltötte a tizennyolcat, aláírt a Wolfsburghoz, így ő már ott debütált a német élvonalban, ahol az apja nem klublegenda. 

A Berliner Kurier a cikkében azt taglalta, hogy jó döntést hozott-e Dárdai Bence.

 Az viszont jól látszik, hogy ha egy Németországban születő fiatal berobban a Bundesligában, hiába van akár erős kötődése egy másik országhoz is, nem könnyű elcsábítani a német válogatottól. Gondoljunk csak a török identitására mindig is büszke Mesut Özilre vagy a magyar válogatott szombati kiütését egyaránt góllal elősegítő Jamal Musialára. Dárdai Bence itt még nem tart, de jelenleg is német mezben lépked előre. Ma Anglia ellen, novemberben pedig jó eséllyel a magyar válogatott ellen a 2025-ben esedékes U19-es Eb ősszel kezdődő selejtezőjében. Miközben a legfiatalabb Dárdai távolodik a magyar válogatottól, egy Angliában játszó fiatal labdarúgó nagy álma vált valóra, hogy felhúzhatta a címeres mezt.

A vébéről álmodik a magyar tehetség

A magyar édesanyától és nigériai édesapától származó belső középpályás, Michael Okeke az elmúlt nyáron kötött profi szerződést Manchesterben, eddig az utánpótlásban számítottak rá, hamarosan azonban eljöhet a nagy pillanata. Előbb viszont az U21-esek között sikerült debütálnia magyar címeres mezben – írta meg a Mandiner.

Nagyszerű érzés volt bemutatkozni a korosztályban, örülök, hogy pályára léphettem a címeres mezben, régóta vártam ezt a pillanatot. Azt azonban sajnálom, hogy kikaptunk a szlovákoktól, jobb lett volna nyerni, de elkövettünk néhány súlyos hibát, amelyeket megbüntetett az ellenfél. Ilyeneket már nem szabad a spanyolok ellen, mert ők még inkább kíméletlenek lesznek

hangsúlyozta a Manchester City tehetsége, aki a Mandiner kérdésére arról is mesélt, milyen tanáccsal látta el a katalán Pep Guardiola az egyik foglalkozás alkalmával.

Nekünk, fiataloknak azt tanácsolta, hogy adjuk önmagunkat, legyünk magabiztosak és csináljuk, amit tudunk. Ennek szellemében tréningezek a társaimmal

–  fogalmazott Okeke

Mint ismert, a manchesteri születésű játékos családja néhány évvel ezelőtt maga jelentkezett, hogy szívesen lenne magyar válogatott a tehetséges középpályás. Az álom valóra vált.

Hatalmas megtiszteltetés ezt az országot képviselni a pályán. A döntés egyáltalán nem volt nehéz a részemről, hiszen édesanyám révén erősen kötődöm Magyarországhoz. Természetesen minden játékos arról álmodik, hogy világbajnokságon szerepelhessen, én azért dolgozom, hogy mindezt a magyar színekben tehessem meg

tekintett előre Okeke, akinek még nem sikerült beszélnie a a szintén Angliában profiskodó Szoboszlai Dominikkal

Pokoli nehéz találkozó vár a Szélesi Zoltán vezette U21-es labdarúgó-válogatottra: kedden délután a spanyol korosztályos együttest fogadják a mieink a kecskeméti Eb-selejtezőn.

A mérkőzésnek azért van kiemelt jelentősége a veretlen csoportelső ellen, mert egy bravúrral tudnánk a leginkább életben tartani a kontinenstornára való kijutásunk esélyeit. Szélesi Zoltán együttese jelenleg a negyedik helyen áll a hat válogatottat felvonultató csoportban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában