Frissen Fejérből

2024.07.13. 11:49

A találkozások és az újratalálkozások napja Sukorón – EFOTT 3. nap (galéria, videó)

Hiába az "egyetemisták és főiskolások országos turisztikai találkozója" az EFOTT, számos generáció tagja képviselteti magát a pár éve Sukoróra költözött fesztiválon. A harmadik napon, július 12-én, pénteken új és régi arcokkal is találkoztunk közöttük.

Szanyi-Nagy Judit

Jó zene, jó hangulat, jó italok, jó társaság – ilyen egy jó fesztivál

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Aurevoir. Nem, ne higgyék azt, hogy ennyivel le is zárjuk az élmények felidézését az utolsó előtti napról. Csupán megemlítjük, hogy van egy Aurevoir. nevű zenekar, amely a tűző napsütés és a porfelhőtől mámoros hőség ellenére is hatalmas bulit csapott már viszonylag korán, fél 7 és fél 8 között, a főbejárat melletti HSUP nagyszínpadon. Aki nem ismerte őket, egy – na jó, valóban több – pillanatra ugyancsak megállt, hogy elismerő fejbiccentések mellett hallgassa és nézze, mit művelnek a zsámbéki férfiak magukkal és közönségükkel. A válasz: csupa jót, hiszen még a hátsó sorokban is önfeledt táncra keltek többen!

Az EFOTT fesztivál harmadik napján Majka is ott volt
Majka és az ominózus törölköző az EFOTT-on
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Aztán persze a jól ismert előadók is hasonló érzelmeket, érzéseket váltottak ki a bulizókból. Az olyan neveket, mint a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, a Punnany Massif, a Honeybeast, Bruno X Spacc, a Kiscsillag vagy Majka, természetesen szinte senkinek nem kell bemutatni. Sztorizgassunk inkább a fesztivál másik mozgatórugóiról: az emberekről!

Amikor a lelkes közönség tagjait fotósként pásztázzuk, akarva-akaratlanul látjuk a jó, különleges, szép pillanatokat, és óhatatlanul felvesszük egy-két emberrel a szemkontaktust. Vannak, akik így jelzik: benne vannak abban, hogy róluk fotók készüljenek. Mi pedig egy mosoly kíséretében élünk is a lehetőséggel. Aztán akad, hogy fordul a kocka, például a fotóst kezdik el mobillal fotózni és felajánlják, hogy átküldik neki a képet. (Ezúton is üzenem, hogy köszönöm, név és cím a szerkesztőségben, ahova a felvétel érkezhet.) De ezen a napon egy hobbi természetfotóssal is megismerkedtünk. Noha a bemutatkozás elmaradt, az kiderült: a férfi akár három órát is eltölt a természetben, hogy lencsevégre kapjon egy-egy állatot. – Mennyire volt sikeres a legutóbbi ilyen projekt? – érdeklődöm. – Áh, még az eső sem esett! – hangzik a csalódottnak tűnő, de a természetfotózás miatti rajongásnak köszönhetően továbbra is csillogó szemű válasz.

 

Utóbbiakból nem mellesleg nem volt hiány a fesztiválon. – Lefotózhatlak? – szegezte nekem a kérdést egy félmeztelen srác, akinek felajánlottam: maradnék a kaptafánál, vagyis továbbra is én készítenék róla, róluk képeket. – Ikertesók vagyunk ám! – érkezett is mellé a segítség, hogy ne egyedül legyen a képen. – A szemetekből rögtön megmondtam volna – válaszoltam, majd a srácok egy nevetés mellett hozzátették: megértik, hiszen mindkettejük szeme összevissza áll. Kiderült, egyikük Győrből, másikuk Tárnokról érkezett az EFOTT-ra, a családdal. Ők második alkalommal látogatták meg a sukorói fesztivált, Krúbi érdekelte őket, de a tavalyi koncertet jobban élvezték. A szülők először tapasztalták meg a Velencei-tó mellett az efféle hangulatot.

Az EFOTT Győrből és Tárnokról is vonzza az embereket
Az EFOTT-ra Győrből és Tárnokról is érkeztek bulizók
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Nem sokkal éjfél után már közeledtünk a Fesztiválszak nagyszínpados koncertek és így részünkről a nap vége felé. Ekkortájt Majka bedobta a törölközőt – nem képletesen, hanem szó szerint értve: a magánál tartott textil pont a tudósító fején landolt, s egyfajta "repi cuccként" haza is vitte azt magával. (Ezúton is köszi!) S ugyancsak Majka jelentette ki viszonylag szofisztikáltan, hogy még ilyen későn is eszméletlenül meleg van, folytassuk holnap. Ő nem állt meg, sőt, kicsit túl is húzták a koncertet – de mi ígérjük: holnap folytatjuk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!