A legkisebbek is örömmel vették birtokba a játszószobát

2020.02.26. 07:20

Vidám dalolás és mondókázás a fehérvári Játszani jó! foglalkozásán

Ezúttal is számos szülő és kisgyermek vett részt a „Játszani jó” foglalkozáson hétfőn délelőtt. A vidám, kötetlen játékok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a legkisebbeknek is.

Héjj Vivien

A labdáknak is fontos szerep jutott Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Anyukák és gyermekeik is ismerősként köszöntötték egymást az Öreghegyi Közösségi Házban hétfőn délelőtt. A „Játszani jó” programsorozat keretében a hónap utolsó hétfőjén játékos, zenés programon vehetnek részt a 0–4 éves kor közti gyermekek és szüleik.

Az európai uniós projekt segítségével létrejött „Hangszín-játék” menetét Horváth Irma foglalkozásvezető koordinálta. Az esemény nagyon kötetlen. A gyermekek és szüleik egy játszószobában voltak, ahol minden lurkó találhatott kedvére való játékot. Valaki a csúszdát vette birtokba, míg más inkább a csörgő-zörgő apróságokkal foglalta el magát. Természetesen akadt olyan kislány és kisfiú is, aki a foglalkozás elején kissé megszeppenve, édesanyja vigyázó kezei közül figyelte az eseményeket. A körülbelül háromnegyed órás foglalkozás gyerekdalok éneklésével indult, melyekhez a zenei alapot gitáron játszotta Horváth Irma.

A közös dalolás után a mondókák sem maradhattak el, melyek során az anya-gyerek párosok közösen imitálták például a tengeren hánykolódó hajó mozgását. Természetesen a színes labdák – melyek számos mondókázás eszközéül szolgáltak – szintén fontos szerepet kaptak a játékok során.

A labdáknak is fontos szerep jutott
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tapasztalat azt mutatja, a szülők szívesen jönnek el gyermekeikkel a havi rendszerességgel megrendezett programra.

– A gyerekek egymástól is tanulnak. Ez egy zenével teli szabad tér. A program nem kötött hosszúságú, mindig alkalmazkodunk a gyermekek igényeihez. Mindig figyelem, hogy mire van igényük és szükségük a gyerekeknek, ez alapján választom ki, hogy éppen akkor milyen játékok legyenek a foglalkozáson – mondta el kérdésünkre Horváth Irma foglalkozásvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában