Május 31-ig látogatható a tárlat

2023.05.03. 15:00

Petőfi alakja tárul a szemünk elé a Tolnaiban

Habár a VMK olvasóterme két napig nem fogad látogatókat, a könyvtár központi részlegében és tagkönyvtáraiban továbbra is várják az olvasókat. Figyelmükbe ajánlanánk a Tolnai u. 30. szám alatti épületet, ahol 77 gyermeki rajz díszíti az intézmény falait.

Kecskés Zoltán

A díjnyertes rajzok egy része.

Forrás: Könyvtár

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Petőfi- Emlékév kapcsán meghirdetett rajzpályázaton a Teleki, Bory, Vasvári kisiskolások különböző technikákkal alkottak. Ceruzával, zsírkrétával, festékkel, vagy éppen vegyes technikával készült műveken jelenig meg forradalmár költőnk.

A VMK Tolnai u. Tagkönyvtárába belépve Petőfi Sándor koszorús költőnk alakja, illetve munkássága elevenedik meg. A gyermekek szemüvegén keresztül lehet látni ezeket a fantasztikus alkotásokat, amelyekben a felnőttek is elmerülhetnek. Gyermekkorunk nagy kedvencei, az Anyám tyúkja és a János vitéz című versek ábrázolásai is megjelennek a forradalmi események mellett. A kiállítást a könyvtár nyitvatartási idejében lehet megtekinteni egészen május 31-ig.

Petőfi Sándor koszorús költőnk alakja, illetve munkássága elevenedik meg a rajzokon szerte a könyvtárban.
Forrás: Könyvtár

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában