Tudásunkkal kézen fogva a közösségért

2023.06.10. 20:49

Megmutatták tehetségüket a makramé szakkör tagjai Csóron

Kiállítás nyílt nyílt szombaton a Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér előterében.

Hajdú Marianna

A szakkör tagjai: Csóriné Lizák Anikó, Fornainé Viczai Eszter Piroska, Galambos Jánosné, Győri Bianka, Molnár Józsefné, Regeczné Szabó Andrea, Szalai Istvánné, Tamás Anna, Tamásné Ádám Julianna, Tamásné Rácz Anikó

Forrás: Gombaszögi-Szalai Tímea

Tudásunkkal kézen fogva a közösségért projekt keretén belül létrejött, makramé szakkör kiállításának megnyitóját tartották szombaton délután, Mengyán Anikó textilművész, a szakkör mentorának közreműködésével, ahol Csete Krisztián, a település polgármestere is tiszteletét tette. 

A 2021-ben létrejött hímző szakkör 5 fős csoportját követően, 2022 őszén, ennek folytatásaként makramé szakkört is indulhatott, ami a foglalkozások alkalmával gyorsan 10 főre duzzadt. Mengyán Anikónak köszönhetően a szakkör tagjainak makramézás tudása elmélyült,  és a szakkör tagjai között barátságok születnek.Ezzel a kiállítással koronázták meg a sok fáradozást, amely ezeket a gyönyörű makramé kézimunkákat eredményezte.

A szakköri tagok részvételükért és nagyszerű munkájukért emléklapokat vehettek át. Csóriné Lizák Anikó, Fornainé Viczai Eszter Piroska, Galambos Jánosné, Győri Bianka, Molnár Józsefné, Regeczné Szabó Andrea, Szalai Istvánné, Tamás Anna, Tamásné Ádám Julianna, Tamásné Rácz Anikó lettek elismerve.
Az eseményen a Csóri Csuka népdalkör is fellépett, akik idén elindultak a KÓTA által szervezett Aranypáva díjért. A népzene terén kiváló minősítést értek el már az első fordulóban, így továbbjutottak az országos fordulóba, amelyet 2023. június 25-én rendeznek Vecsésen. A népdalkört citerán Báthory László, a Vadrózsa citerazenekar művészeti vezetője kisérte.

A kiállítás június 30-ig tekinthetik meg, a művelődési ház nyitvatartási idejében.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában