Méltó emléket állítottak Kiss Nándornak

2 órája

A hőség sem okozott gondot Nagylókon

A kánikula ellenére is nagyszerű hangulatban rendezték meg a Kiss Nándor fogathajtó emlékversenyt, amely a Fejér vámegyei bajnokság hatodik fordulója volt.

Szabó Róbert

Kiss Fanni továbbviszi édesapja örökségét

Fotó: Bakonyi Ágota

Soponya, Seregélyes, Kisláng, Cece és Mezőszilas után Nagylókon gyűlt össze a Fejér vármegyei fogathajtók színe java. A nagy hőségre való tekintettel a versenyt már délelőtt kilenc órakor megkezdték az akadályhajtás első fordulójával.

– Volt egy öt-hat éves kihagyás, amikor nem rendezünk Nagylókon fogathajtó versenyt, tavaly azonban újrakezdtük – kezdte gondolatait Kissné Keresztes Rita, a verseny főszervezője. Rita férjétől, Kiss Nándortól vette át a verseny szervezését, aki 2023 októberében hunyt el tragikus körülmények között a Seregélyes és Sárosd közti buszbalesetben. Neki állítottak méltó emléket a hétvégi versenyen.

Az akadályhajtásra ezúttal öt egyes- és tizenhét kettesfogat adta le a nevezését, míg a vadászhajtáson tizenhatan indultak el.

– Remek volt a hangulat, mindenki jól érezte magát. Bár nagy volt a meleg, a kilátogatók és a versenyzők is dícsérték a rendezvényt. A vendéglátással is elégedettek voltak mind a sportolók, mind a nézők – mondta a szombati nappal kapcsolatban a főszervező.

Az egyesfogatok között a Bács-Kiskun vármegyei Alfa Lovassport Kft. hajtója, Kaszás Sándor diadalmaskodott 17,11 hiba ponttal. A második helyen ezúttal Malics Georgina, a Seregélyesi Patkó SE sportolója zárt, aki ezzel a legjobb Fejér vármegyei induló lett. A dobogó legalsó fokára Nagy Dávid, a Kálózi LE versenyzője ért oda.

A kettesfogatok között Fejér vármegyei diadal született, hiszen Dvéri Diána, a Seregélyesi Patkó SE sportolója 1,9 hiba ponttal zárt. A második a Szent Ágota LE hajtója, Hufnágel József lett, míg a hamadik helyen id. Semjén Attila, a Mezőszilasi LSE versenyzőjevégzett.

– Szeretném megköszönni a helyi önkormányzatnak és mindenkinek a támogatást itt Nagylókon, aki segített abban, hogy én ezt így végig tudjam csinálni – mondta elcsukló hangon, meghatódva Kissné Keresztes Rita.

A főszervező elmondta férje elvesztése nagyon hirtelen jött, még friss, azonban rengeteg szeretetet kap.

– Ez a szeretet, amit a fogatosok adnak egymásnak, meg ez a segítség nagyon sokat jelent ebben a helyzetben. Összetartó nagyon a közösség és ezt csak így lehet csinálni. Jó kis közösség, én azt mondhatom – zárta gondolatait a Kissné Keresztes Rita.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában