Ha végre itt a nyár...

2023.06.01. 10:00

Tengeri élőlények költöztek a Tóvárosba

A nyári hangulat nem csak a strandok kiváltsága. Ha a tóvárosi suli előtt sétálunk Székesfehérváron, akkor különleges világba csöppenhetünk. Úgy érezhetjük, mintha a tengerparton lennénk és már szinte a bőrünkön érezhetjük a hűs habokat.

Kecskés Zoltán

Gyerekek is örömmel vettek részt a festésben.

Fotó: Fenekes Roland

Ahogy megszokhattuk a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistáitól, mindig valami ötletes dologgal állnak elő, melyek mögött rendszerint környezetszépítő cél húzódik meg és másodsorban mögöttes tartalom is. Szinte a város valamennyi szegletében felbukkantak már. A "közérzetjavító" alkotásaik pedig rendszerint mosolyt csalnak az emberek arcára. Grasszáltak már egzotikus állatok a Gáz utcában, de R2-D2 és C-3PO is "vigyorgott" már ránk egy-egy kifestett kapcsolószekrényről. Most pedig a Tóvárost vették a célkeresztbe.

Ahogy Fenekes Roland az aktivisták vezetője fogalmazott, folytatódott Székesfehérvár teljes körű átfogó felújítása, melynek keretében 12 padot renováltak. Így a nyári melegben a tóvárosi suli környékén néhány fokkal hűvösebb van, amióta megjelentek itt a tengeri élőlények. Hal, kagyló, csillag – került rá a régi padok ülőlapjaira. 

Fotó: Fenekes Roland


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában