Frissen Fejérből

2023.07.02. 11:00

Egész napos fennforgás Vértesbogláron

Dodzsem, hordóvonat, fa körhinta, lángos evő verseny: ilyen volt a falunap Vértesbogláron. A helyi kultúrház udvara és az átellenben lévő terület megtelt élettel szombaton, ahol már a délelőtti órákban kezdetét vette a pezsgés, méghozzá a vidámparkok egyik legnépszerűbb játékával.

Kecskés Zoltán

Számos program és szórakozási lehetőség várta a kicsiket és a nagyokat: a dodzsem és az ugrálóvár volt a sláger.

Fotó: Nagy Norbert

Amíg a közösségi ház udvarán a vásári és kézműves árusok pakolták zsákjaikból, dobozaikból az asztalokra minőségi portékáikat, vagy éppen a szakemberek a nyári szezon slágerét, az ugrálóvárakat fújták, addig a szemközti oldalon dodzsemmel múlatták az időt az érdeklődő helyiek. Az sem számított, ha ütköztek, hiszen igazi vagánynak érezhette mindenki magát benne, így nem véletlen, hogy egész nap kígyózó sorok várták, hogy beleüljenek a különleges járgányokba.

Van valami, ami sosem megy ki a divatból: ilyen az ugrálóvár.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Aztán kora délutántól a közösségi ház udvara is benépesült, különféle játékokkal, kézműves foglalkozással, lángossal, vattacukorral, popcornnal, jégkásával és fagyival is várták a kikapcsolódni vágyókat hangulatfokozó zene kíséretében. Sőt, a habparty sem maradhatott el késő délután a helyi önkéntes tűzoltó egyesület jóvoltából, ám a nagy melegben a hab nem csak ilyen formában volt jelen a szombati napon, a falunap során ugyanis többféle csapolt sört kóstolhattak a felnőtt korú látogatók. A korábban esőnap miatt elmaradt falunap és gyereknap tehát jól vizsgázott, igazi falusi hangulatnak lehettünk szem- és fültanúi.

Vattacukor, jégkása, csavart fagyi – naná, hogy mindenki szeretett volna egyet! 
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában