“Önnek pár pillanat - másoknak az élet”

2023.07.24. 17:00

Véradásra hív a Szent György Kórház Fehérváron

A nyári időszak kihívás elé állítja a vérellátást, mivel sokan indulnak vakációzni, és mások nehezebben veszik rá magukat a nagy melegben a véradásra. Azonban a betegek ellátása nagymértékben függ attól, hogy ebben az időszakban is elegendő véradó van-e.

Hajdú Marianna

Véradással segíthetnek Ercsi önkéntesei

Forrás: Nagy Norbert / FMH

A közösség önkéntes tevékenysége, mint például a véradás, kiemelkedően fontos és nélkülözhetetlen a megfelelő és biztonságos vérellátáshoz. Mindössze egy órát vesz igénybe, mégis életeket menthet. Egyetlen véradásból háromféle vérkészítményt állítanak elő, így akár három különböző beteg is segítséget kaphat.

A Székesfehérvári Területi Vérellátó Szolgálat a fehérvári Szent György Kórház területén, a Seregélyesi út 3. szám alatt hétköznapokon is várja az önkéntes véradókat.

A véradás valóban életmentő tevékenység, minden véradó hozzájárulása fontos és nélkülözhetetlen az egészségügyi ellátás folyamatosságához és a betegek gyógyulásához. Ha valaki tehát teheti, és egészségi állapota megengedi, érdemes felkeresni a helyi vérellátó szervezeteket és vegyen részt ebben a nemes cselekedetben.

Fontos hangsúlyozni, hogy a véradás nem laboratóriumi vérmintavétel, így nincs szükség éhgyomorra. Aki szeretne segíteni és vért adni, azt bármikor teheti, és ennek nincs különösebb egészségügyi kockázata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában