„Nagyon szeretek menni, és bodorogni!”

2023.12.02. 12:30

Egy csángó leány vallomásai

– Alig vártam, hogy hez ez a nap, s én nagyon jól érezem magamat. Az akarom lenni, mindent, ha lehet, hogy mindenki üsmerjen a világon, de nem tudom, hogy úgy lesz – egy lelkes, de annál kisebb csángó leány, Rita mondta nekünk e szavakat.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Ne keressék a hír értékét, ne keressék a bombasztikus történetet, nem történt az égvilágon semmi, csak egy csángó kislány ideutazott ezer kilométert, és megosztotta velünk érzéseit, tapasztalatait. Rita az ezer kilométert végig izgulta, néha-néha a rárótt kötelezettséget, a dal éneklését elpróbálgatta a városgondnokság kisbuszában. Vízválasztó volt életében Magyarországra jönni, s itt egy csángó dalt elénekelni. Amikor a jótékonysági est befejeződött, kifaggattuk érzéseiről, és Rita kinyílt, akár a rózsa.

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A kis csángó leány faggatását, válaszait, éneklését vágatlan videóban adjuk, mert értéke így kerül a helyére. Fogadják szeretettel az ősi magyar nyelv kis gondozóját, László Ritát!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában