Fellobbant az első gyertya lángja

2023.12.04. 09:00

Gyermeki öröm és példás összefogás Mezőszilason

Idén Mezőszilason az adventi ünnepeket nagy összefogással szervezik meg – tudtuk Gyarmati Helga segítőtől, aki elmesélte közel százan vették részt az első gyertyagyújtás alkalmával, melynek keretében a fogyatékosság világnapját is megtartották.

Kecskés Zoltán

Fellobbant az első gyertya lángja Mezőszilason is.

Fotó: Gyarmati Helga

Mint megtudtuk, a település intézményei és civil szervezetei fognak össze, hogy szebbé tegyék a várakozási időszakot. Az első Adventi forgatagot a Csodás Jövő Egyesület, a Családsegítő szolgálat és a Mezőszilasi Ezüst Hárs Otthon tartotta meg.  Szívbemarkoló volt látni és hallani a különleges műsorokat. Az első advent december 3-a, ami egyben a fogyatékosság világnapja is. A rendezvényt a Csodás Jövő Egyesület elnöke Cseh László nyitotta meg, aki a Fogyatékokkal Élők Világnapja alkalmából elmondta ünnepi beszédét, később az egyesület tagja szavaltak eme alkalomból.

A Mezőszilasi Ezüst Hárs Otthon lakói csillagszóróval a kezükben. 
Fotó: Gyarmati Helga

Pordán Attila alpolgármester adventi ünnepi beszéde után megkezdődtek az ünnepi műsorok: a mezőszilasi Ezüst Hárs Idősek Otthona, a Családsegítő szolgálat éneke, és végül a Csodás Jövő Egyesület műsora. Színvonalas előadásokat láthattunk, mely a hideg időben melegséget árasztott. Azt követően a tiszteletes asszony ünnepi áldást mondott és az egyesület elnökével közösen meggyújtották az első gyertyát.

A Csodás Jövő Egyesület elnöke Cseh László és Nagy Judit tiszteletes asszony gyújtotta meg az első gyertyát. 
Fotó: Gyarmati Helga

A nap végén a résztvevők közösen feldíszítették a fát és a Mikulás is a maóival megérkezett mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek nagy örömére. A rendezvény teljes ideje alatt karácsonyfadíszeket készítettek a gyerekek, a felnőttek pedig a karácsonyi vásárba betekinthettek. A rendezvényre a látogatókat meleg tea, forralt bor, zsíros kenyér és finom házi sütemények várták, amelyeket a település lakó ajánlottak fel.

A karácsonyfát is feldíszítették Mezőszilason.
Fotó: Gyarmati Helga

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában