Röplabda

1 órája

Rangos tornát rendeznek

A MÁV Előre SC támogatásával idén is megrendezésre kerül az Alba Szenior Röplabda Gála. A megmérettetésnek 2024. augusztus 3-án a Lovasberényi Sportcsarnok ad otthont.

Káldor András

A 2023-as torna mezőnye a döntő után

Fotó: MÁV Előre SC

Több mint egy évtizedes hagyománya van a válogatott tornáknak Székesfehérváron. A 2010-es években a magyar férfi válogatott felkészülését segítették a nagy sikerrel megrendezett Alba Regia Röplabda Gálák. A gála ötletét az 1979-ben alapított Volán Nemzetközi Férfi Röplabda Válogatott Kupa adta, amely tíz éven keresztül hatalmas sikert aratott Székesfehérváron. Majd némi szünetet követően, 2014-ben aztán ismét válogatott csapatokat láthattunk Fehérváron, és ezzel a rendezők nem titkolt célja az volt, hogy a régi tornák hangulatát keltsék újra életre. Majd 2017-ben fordult a kocka, elindult a párját ritkító kezdeményezés, Alba Szenior Röplabda Gála néven. Az sem mellékes, hogy a nem mindennapi röplabdás rendezvény helyszínen találkozhatnak a szurkolók a röplabdázás legendáival is, akik nézőként megtisztelik az eseményt.

A tavalyi, 2023-as gála az U17-es férfi röplabda-válogatott győzelmével zárult, a fiatalok a Szenior válogatott és az Alba-Line előtt végeztek. A közel három hét múlva sorra kerülő, három csapatos tornán a magyar U18-as, a Szenior és a székesfehérvári Alba Line válogatott lép pályára.

A torna programja:


10.00 Szenior válogatott – Alba Line


11.00 U18-as válogatott – Szenior válogatott


12.00 Alba Line – U18-as válogatott


13.00 Eredményhirdetés

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában